Societatile de leasing vor sa calculeze singure valoarea taxei de poluare
Data publicarii: 29-08-2008 | AutoSocietatile de leasing din Romania vor sa calculeze singure sumele corespunzatoare noii taxe de poluare, deoarece ANAF trimite decizia de calcul cu intarziere de pana la 11-15 zile, a spus coordonatorul comitetului logistic din cadrul ALB Romania, Marian Niculescu.
"In prezent, decizia de calcul pentru noua taxa de poluare trebuie trimisa de Administratia Fiscala in termen de doua zile pentru poluatie si firme si de cinci zile pentru companiile de leasing", a mentionat Niculescu.
El adaugat ca "din start, se face o diferentiere care dezavantajeaza societatile de leasing, iar cele cinci zile ajung sa depaseasca 11 zile".
Reprezentantii Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) mai sustin ca nu sunt luate in calcul zilele in care se depun si se ridica dosarele.
"Dorim sa calculam singuri sumele pe care le viram la buget, pentru ca persoanele finantate sa nu aiba intarzieri in folosirea bunului respectiv", a mai spus Niculescu.
"Speram ca ANAF sa isi respecte promisiunea, ca acest calcul sa se faca online, promisiune care nu a fost pusa in practica pana in prezent", a mai spus reprezentantul ALB.
Potrivit asociatiei, dupa introducerea taxei de poluare, evolutia pietei a inregistrat o evolutie descrescatoare.
De la 1 iulie, la inmatricularea unui autovehicul nou sau la repunerea in circulatie a unuia mai vechi se plateste o taxa de poluare auto, care se calculeaza in functie de normele Euro si de emisiile de dioxid de carbon, mentionate de RAR in Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV).
In functie de gradul de poluare al motorului, taxa poate fi diminuata dupa vechimea autovehiculului, rulajul mediu anual, situatia tehnica generala si nivelul de dotare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman