Topul celor mai puternice femei din lume
Data publicarii: 28-08-2008 | InternationalRevista Forbes realizeaza in fiecare an un top al celor mai puternice femei din lume. "Puterea" este definita ca un compozit intre profilul public (calculat pe baza aparitiilor in presa) si cresterile financiare. Componenta economica ia in considerare job-ul actual, realizarile din trecut dar si sumele de bani controlate. Un director executiv de exemplu "controleaza" veniturile unei companii. Un sef de stat in schimb are sub control intreg Produsul Intern Brut, conform schemei pusa la punct de analistii Forbes.
In total, cele 100 de femei incluse in top controleaza nu mai putin de 26 trilioane dolari. Privite ca grup, femeile continua insa sa aiba o pozitie marginala in economie. Doar 3% din marile corporatii americane au lideri femei.
Primul loc este ocupat de Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Tara pe care o conduce are un Produs Intern Brut de 3,3 trilioane dolari, fiind cea mai puternica economie din UE. Europenii o considera cel mai influent politician.
Locul 2 este ocupat de Sheila C. Bair directorul Depozitului Federal de Asigurari al SUA. Ea conduce una dintre institutiile cheie in managementul actualei crize a creditelor.
Pozitia 3 este adjudecata de Indra K. Nooyi, directorul Pepsi Co. Ultimele rezultate financiare arata venituri de 39 miliarde dolari pentru gigantul american care isi disputa cu Coca Cola suprematia pe piata bauturilor racoritoare.
Angela Braly, directorul companiei de asigurari WellPoint se afla pe locul 4. Firma pe care o conduce are peste 35 milioane de clienti.
Cynthia Carroll, directorul gigantului minier Anglo American se afla pe locul 5. Ea este urmata de Irene B. Rosenfeld, directorul Kraft Foods, Condoleezza Rice, secretar de stat al SUA, Ho Ching, direcotr executiv al Temasek Holdings Singapore, Anne Lauvergeon, director executiv Areva France si, pe 10, Anne Mulcahy, directorul Xerox Corp.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des