Top 5 motive pentru care angajatii isi parasesc firma
Data publicarii: 25-08-2008 | HR/CarierePotrivit unui studiu efectuat de portalul Salary.com, 42% din cei 7000 de angajati chestionati isi actualizeaza regulat CV-ul, dovedind intentia de a-si gasi alt loc de munca. In acelasi timp, doar 27% dintre angajatori au fost de parere ca proprii salariati "lucreaza" inca la updatarea CV-urilor.
Principalul motiv care ii determina pe angajati sa isi caute alt serviciu este remuneratia inadecvata. Circa 30% dintre respondenti sunt de parere ca firma pentru care lucreaza nu le ofera beneficiile de care au nevoie. Procentul este mai mare in cazul barbatilor, femeile fiind concentrate mai mult pe bunele relatii de munca si pe programul flexibil.
Desi sunt constienti de costurile mari ale inlocuirii personalului, angajatorii ofera, in medie, o majorare de 7% celor care isi anunta decizia de a parasi firma. 38% dintre angajati considera ca doar o majorare de 16-30% i-ar putea determina sa ramana, in timp ce 17% vor un procent de peste 31%.
Dincolo de salariu, angajatii invoca drept cauze ale plecarii lipsa oportunitatilor de avansare (19%), insuficicienta recunoastere a meritelor (17%), plictiseala (11%) si lipsa oportunitatilor de dezvoltare profesionala (11%).
De cealalta parte, cele mai puternice motive care ii stimuleaza pe angajati sa ramana in cadrul unei companii sunt bunele relatii cu managerii si colegii (25%), programul de lucru flexibil (22%), compensatiile financiare (20%), alte beneficii� atractive (20%). De remarcat ca fata de anii precedenti siguranta locului de munca nu mai este in topul primelor cinci motive de pastrare a job-ului actual.
Beneficiile cele mai des invocate de angajati au fost dezvoltarea profesionala, posibilitatea de a lucra de acasa, concediile mai lungi, programul flexibil, asigurarile medicale si de viata.
George Trifu
george.trifu@banknews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă