Top 5 motive pentru care angajatii isi parasesc firma
Data publicarii: 25-08-2008 | HR/CarierePotrivit unui studiu efectuat de portalul Salary.com, 42% din cei 7000 de angajati chestionati isi actualizeaza regulat CV-ul, dovedind intentia de a-si gasi alt loc de munca. In acelasi timp, doar 27% dintre angajatori au fost de parere ca proprii salariati "lucreaza" inca la updatarea CV-urilor.
Principalul motiv care ii determina pe angajati sa isi caute alt serviciu este remuneratia inadecvata. Circa 30% dintre respondenti sunt de parere ca firma pentru care lucreaza nu le ofera beneficiile de care au nevoie. Procentul este mai mare in cazul barbatilor, femeile fiind concentrate mai mult pe bunele relatii de munca si pe programul flexibil.
Desi sunt constienti de costurile mari ale inlocuirii personalului, angajatorii ofera, in medie, o majorare de 7% celor care isi anunta decizia de a parasi firma. 38% dintre angajati considera ca doar o majorare de 16-30% i-ar putea determina sa ramana, in timp ce 17% vor un procent de peste 31%.
Dincolo de salariu, angajatii invoca drept cauze ale plecarii lipsa oportunitatilor de avansare (19%), insuficicienta recunoastere a meritelor (17%), plictiseala (11%) si lipsa oportunitatilor de dezvoltare profesionala (11%).
De cealalta parte, cele mai puternice motive care ii stimuleaza pe angajati sa ramana in cadrul unei companii sunt bunele relatii cu managerii si colegii (25%), programul de lucru flexibil (22%), compensatiile financiare (20%), alte beneficii atractive (20%). De remarcat ca fata de anii precedenti siguranta locului de munca nu mai este in topul primelor cinci motive de pastrare a job-ului actual.
Beneficiile cele mai des invocate de angajati au fost dezvoltarea profesionala, posibilitatea de a lucra de acasa, concediile mai lungi, programul flexibil, asigurarile medicale si de viata.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice