Cei mai bogati regi ai lumii
Data publicarii: 21-08-2008 | InternationalBhumibol Adulyadej, regele Tailandei, este cel mai bogat rege din lume potrivit unui top al revistei Forbes. Acesta are o avere de 35 miliarde dolari in mare parte data de valoarea proprietatilor regale. Valoarea cumulata a celor 15 monarhi din topul Forbes atinge 131 miliarde dolari in crestere fata de anul trecut cand era de 95 miliarde dolari.
Pe locul doi se afla Seicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan al Emiratelor Arabe Unite cu o avere de 23 de miliarde de dolari. Seicul investeste foarte mult in imobiliare. De curand a cumparat cladirea Chrysler din New York la un pret de 800 de milioane de dolari.
Regele Abdullah bin Abdul Aziz al Arabiei Saudite ocupa pozitia a treia. Imediat dupa incaunarea sa, in 2005, guvernul a inceput construirea unui oras de 26 de miliarde de dolari in cinstea lui, care se estimeaza ca va deveni epicentrul economic al Orientului Mijlociu. Arabia Saudita castiga la ora actuala 1 miliard de dolari pe zi din exporturile de petrol.
Sultanul Haji Hassanal Bolkiah al Bruneiului, cu o avere de 20 de miliarde de dolari, se afla pe locul al patrulea in acest top. El este cel de-al 29 lea sultan al regatului Brunei, intr-o dinastie ce a stat la conducere timp de 600 de ani. Fata de anul trecut averea sa s-a diminuat in principal din cauza reducerii exporturilor de petrol.
Pe locul 5 se afla seicul Mohamed bin Rashid al Dubaiului, care la 58 de ani are o avere de 18 miliarde de dolari. Acesta detine majoritatea actiunilor in Dubai Holding, un conglomerat ce are actiuni la HSBC Holdings si Sony.
Pe pozitia a sasea se afla Printul Hans-Adam al II-lea de Liechtenstein, cu o avere de 5 miliarde de dolari. Familia regala din Liechtenstein detine celebra banca LGT, care a fost anul asta in centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri fiscale din istorie.
Seicul Hamad bin Khalifa Al Thani al Qatarului se afla pe locul 7 si are o avere de 2 miliarde de dolari. Tara pe care o conduce are cel mai mare Produs Intern Brut per capita din lume.
Regele Mohamed al VI-lea al regatului Morocco, in o varsta de 46 de ani, se afla pe locul 8 cu o avere de 1,5 miliarde de dolari provenita din actiunile pe care le detine la cea mai mare companie publica a statului, dar si din investitiile in agricultura.
Albert al II lea de Monaco ocupa locul 9. La 50 de ani, printul Albert are o avere de 1,4 miliarde de dolari. Se stie despre el ca lupta pentru protejarea mediului si conduce, in consecinta, un automobil hibrid.
Sultanul Qaboos bin Said al Omanului, aflat pe locul 10, are o avere de 1,1 miliarde de dolari. Acesta a cunoscut o crestere insemnata a averii in ultimul an, datorita investitiilor in petrol.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des