Credite ipotecare: rapid inseamna si foarte scump
Data publicarii: 19-08-2008 | Finante-BanciCei grabiti sa obtina un imprumut pentru locuinte pot plati rate lunare chiar si cu 200 de euro mai mari, noteaza Adevarul. Presati de nevoia de a se muta in casa noua, tot mai multi romani prefera sa apeleze la credite mai scumpe, dar pe care le pot obtine intr-un timp cat mai scurt.
Atunci cand vrea sa-si ia o casa pe credit, romanul tine cont mai ales de rapiditatea obtinerii finantarii, chiar daca acest lucru inseamna ca trebuie sa se imprumute mai scump.
Potrivit unui studiu realizat de consultantul financiar Credit Zone, in ultimul an, finantarea in sectorul imobiliar s-a dovedit a fi mai puternic influentata de usurinta si de rapiditatea cu care au fost acordate imprumuturile, si mai putin de costurile implicate. Analistii financiar-bancari spun ca un astfel de comportament este cat se poate de normal si ca este strans legat de conditiile din piata.
Practic, se poate intampla ca parcurgerea tutoror etapelor necesare acordarii creditului sa se prelungeasca intr-atat, incat la final clientul sa nu mai aiba ce cumpara. "Momentul in care banca acorda finantarea este foarte important", este de parere Dragos Cabat, presedintele Chartered Financial Analyst.
Cea mai operativa banca: 31 de zile
In plus, studiul arata ca bancile care percep o rata lunara mai mare aproba creditul in doar cateva zile de la depunerea dosarului. Dupa primirea acceptului initial al creditorului, urmatoare etapa este reprezentata de evaluarea imobilului, procedura care dureaza aproximativ doua zile.
Abia dupa aceea, pot fi semnate actele de proprietate, contractul de credit si cel de ipoteca. In final, daca nu exista probleme cu documentatia, iar solicitantul este considerat eligibil, imprumutul destinat achizitionarii locuintei poate fi obtinut in cel mult trei-patru saptamani.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii