Musulmanii pot sa-si asigure bolizii conform legii islamice
Data publicarii: 18-08-2008 | InternationalComunitatea musulmana din Regatul Unit se poate bucura de servicii exclusiviste chiar si cand vine vorba de simplele asigurari pentru automobile, noteaza Gandul. Compania "Salaam Halal Insurance" a introdus pe piata britanica asigurarea care respecta Sharia (legea islamica), pentru a-i atrage pe musulmanii ferventi. Practic, firma le ofera acestora garantia ca banii, pe care ii dau in mod normal altei companii de asigurari, nu ajung sa fie investiti in alte afaceri care intr-un fel sau altul incalca Sharia.
"Asta inseamna ca firma nu are voie sa investeasca in orice organizatie care este asociata cu jocurile de noroc, bauturile alcoolice sau carnea de porc. In plus, nu are voie sa faca inginerii financiare", explica "The Daily Mail". De aici si mecanismul extrem de simplu pe care "Salaam Halal Insurance" il promoveaza: soferii platesc banii care ajung intr-un fond de investitii, al carui profit urmeaza sa fie redistribuit (www.salaaminsurance.com). Astfel, pe langa faptul ca musulmanii au constiinta impacata ca au dat banii unei firme ce le respecta religia vor putea obtine chiar si un profit din aceasta asigurare.
Succesul produsului este, evident, ca si garantat, mai ales ca este o noutate pe piata britanica a asigurarilor si se adreseaza unei comunitati deloc reduse - aproximativ 600.000 de persoane. Insa compania nu se multumeste numai cu atragerea musulmanilor, intentionand sa-si mareasca oferta si pentru clientii ce provin din alte comunitati religioase. E drept, pana si personalul firmei este instruit pe masura, numai daca se ia in calcul faptul ca operatorii vorbesc engleza, araba, bengali, gujarati si urdu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani