Ce calitati trebuie sa-ti dezvolti pentru a ajunge CEO
Data publicarii: 18-08-2008 | HR/CariereNivelul crescut de energie, dorinta de a duce la indeplinire sarcini si abilitatea de a sintetiza situatii complexe sunt trei mari calitati pe care ar trebui sa le aiba un aspirant la o functie de conducere, potrivit unui studiu al Personnel Decision International (PDI), realizat cu ajutorul a 9000 de manageri.
In ce priveste caracteristicile negative care iti pot anula orice sansa de a-ti depasi statutul de simplu angajat, cele mai grave sunt atitudinea pasiv-agresiva si evitarea preluarii de sarcini.
Raportul arata ca puterea de a intelege, analiza si sistematiza informatii ambigue si complexe e temeiul necesar si obligatoriu pe care trebuie sa il respecte un CEO.
Coordonatorul studiului, Simon Callow, spune ca un CEO trebuie sa se dovedeasca in stare sa asimileze rapid un volum mare de informatii si sa determine care elemente sunt relevante pentru companie. Identificarea a ceea ce este vital dintr-o masa nesistematizata de date e incercarea de baza a unui viitor manager.
Energia si determinarea sunt alte puncte forte. Un CEO trebuie sa fie capabil de un efort sustinut, sa arate o forta si rezistenta sueperioare, sa-si probeze "anduranta" astfel incat in situatii critice sa gaseasca vitalitatea necesara stimularii si motivarii echipei. Liderii se simt confortabil in postura de negociatori, motivatori si de factori de decizie.
Desigur, toate aceste calitati nu iti garanteaza ascensiunea. De asemenea, nu inseamna ca daca nu le ai nu vei ajunge sigur manager. Sunt doar trasaturi generale care nu acopera diversitatea de culturi organizationale. Astfel, in multe companii pot prima alte insusiri sau poate fi de ajuns experienta acumulata.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii