Ce calitati trebuie sa-ti dezvolti pentru a ajunge CEO
Data publicarii: 18-08-2008 | HR/CariereNivelul crescut de energie, dorinta de a duce la indeplinire sarcini si abilitatea de a sintetiza situatii complexe sunt trei mari calitati pe care ar trebui sa le aiba un aspirant la o functie de conducere, potrivit unui studiu al Personnel Decision International (PDI), realizat cu ajutorul a 9000 de manageri.
In ce priveste caracteristicile negative care iti pot anula orice sansa de a-ti depasi statutul de simplu angajat, cele mai grave sunt atitudinea pasiv-agresiva si evitarea preluarii de sarcini.
Raportul arata ca puterea de a intelege, analiza si sistematiza informatii ambigue si complexe e temeiul necesar si obligatoriu pe care trebuie sa il respecte un CEO.
Coordonatorul studiului, Simon Callow, spune ca un CEO trebuie sa se dovedeasca in stare sa asimileze rapid un volum mare de informatii si sa determine care elemente sunt relevante pentru companie. Identificarea a ceea ce este vital dintr-o masa nesistematizata de date e incercarea de baza a unui viitor manager.
Energia si determinarea sunt alte puncte forte. Un CEO trebuie sa fie capabil de un efort sustinut, sa arate o forta si rezistenta sueperioare, sa-si probeze "anduranta" astfel incat in situatii critice sa gaseasca vitalitatea necesara stimularii si motivarii echipei. Liderii se simt confortabil in postura de negociatori, motivatori si de factori de decizie.
Desigur, toate aceste calitati nu iti garanteaza ascensiunea. De asemenea, nu inseamna ca daca nu le ai nu vei ajunge sigur manager. Sunt doar trasaturi generale care nu acopera diversitatea de culturi organizationale. Astfel, in multe companii pot prima alte insusiri sau poate fi de ajuns experienta acumulata.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani