Creditul rapid - o solutie simpla, dar foarte scumpa
Data publicarii: 13-08-2008 | Finante-BanciDaca aveti nevoie de un credit si doriti sa scapati de coada de la ghiseu, de procurarea si aprobarea formularelor tip necesare, cea mai simpla solutie o reprezinta creditul rapid, destinat celor cu venituri medii si mijlocii care au nevoie urgenta de finantare, potrivit FinZoom. In general, creditele rapide sunt destinate cumpararii unor bunuri de stricta folosinta sau plata a cheltuielilor curente.
Avantajul principal al creditului rapid il reprezinta accesibilitatea: poti contracta in maximum 48 de ore sume mici, fara giranti sau garantii materiale, direct la domiciliu.
Pentru a intra in posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin, precum si dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil.
Un alt avantaj al creditului rapid il reprezinta costul fix. Solicitantul unui astfel de credit cunoaste din momentul contractarii suma pe care o va avea de rambursat la final, neexistand comisioane sau taxe ascunse despre care clientul sa nu fie informat.
Chiar daca reprezinta o solutie simpla si comoda de finantare, costul total al unui credit rapid este mult mai ridicat decat costul mediu al unui credit de nevoi personale.
O sansa pentru cei cu restante la banci
Una dintre institutiile financiare care acorda credite rapide este Provident Financial Romania. Creditele oferite de catre acestia reprezinta o solutie pentru solicitantii care sunt exclusi de la finantare din cauza unor venituri prea mici sau a figurarii cu restante in Biroul de Credit. Sumele ce pot fi acordate variaza intre 400 si 1.400 de lei pentru o perioada de 26 de saptamani sau intre 400 si 2.500 de lei pentru 39 de saptamani. Pentru cei care au dovedit ca au capacitate de plata, suma imprumutata poate ajunge pana la 3.000 de lei. Perioada maxima pe care poate fi acordat creditul este de 52 de saptamani. Venitul minim al solicitantului trebuie sa fie de 270 de lei, respectiv de 540 de lei pe familie.
O alta institutie financiara nebancara care se remarca in acordarea creditelor rapide este Cofidis Romania. In maximum 24 de ore de la acceptarea cererii de credit, Cofidis iti poate oferi pana la 9.000 de lei, bani care pot fi folositi pentru orice, iar comisionul de acordare si taxa de administrare sunt 0.
Contractul de credit si documentele necesare sunt expediate solicitantului prin curier, iar dupa completare trebuie expediate catre Cofidis. Solicitantul este instiintat prin scrisoare sau SMS de acordarea finantarii. Plata ratei lunare trebuie efectuata la data de 15 a fiecarei luni prin virament bancar, la BCR, Raiffeisen Bank sau Volksbank sau prin mandat postal, la cel mai apropiat oficiu postal.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice