Garsonierele sunt cea mai buna investitie imobiliara
Data publicarii: 13-08-2008 | ImobiliareCriza imobiliara a afectat preturile si timpii de vanzare pentru aproape toate segmentele pietei de locuinte, noteaza Cotidianul. Cel mai bine au suportat criza garsonierele. In cazul acestora, in luna iulie chiar s-a constatat o crestere a pretului comparativ cu luna iunie.
Conform unei analize realizate de portalul anunturiparticulari.ro, in luna iulie s-a inregistrat o crestere doar in ceea ce priveste pretul mediu al garsonierelor, mai mare cu 2% comparativ cu iunie: de la 72.000 la 73.495 de euro. In contrast, pretul mediu al apartamentelor cu doua camere a scazut cu 2%, de la 114.000 la 111.626 de euro, in vreme ce, in cazul locuintelor cu trei camere, pretul mediu a scazut de la 148.000 la 146.707 euro.
In cazul acestei analize, pentru stabilirea costului mediu s-au utilizat preturile cerute de proprietari.
In cazul garsonierelor se inregistreaza si cel mai mic timp de vanzare. "Daca in primul trimestru al anului timpul mediu pentru vanzarea unei garsoniere era de circa 30 de zile, acum aceasta valoare a ajuns la aproximativ 35-36 de zile. Timpul mediu de vanzare pentru un apartament cu doua camere este in prezent de aproximativ 50-52 de zile, iar in cazul apartamentelor cu trei camere, aceasta valoare depaseste 60 de zile", a declarat Matei Malos, directorul general al MagazinuldeCase.ro. Analistii imobiliari spun ca un rol important in acest caz il joaca pretul. "Garsonierele au succes la vanzare si datorita preturilor accesibile. Fiind cele mai ieftine produse, este normal ca acestea sa fie si cele mai cautate", spune Liviu Ureche, expert imobiliar.
Agentii imobiliari spun ca garsonierele sunt foarte solicitate si la inchiriere deoarece chiria si intretinerea sunt mai mici decat in cazul apartamentelor cu doua camere. De exemplu, in aproape orice cartier al Capitalei, cum ar fi Rahova, Berceni sau Militari, se pot gasi garsoniere mobilate, cu geamuri tip termopan si aer conditionat la preturi de 250-300 de euro/luna. Chiriile sunt mai mari in cazul in care se opteaza pentru zone mai bine cotate, cum ar fi Iancului si Tineretului, unde se ajunge la 350 de euro/luna.
In zona centrala, tariful pentru inchiriere urca la 500 de euro lunar. Chiria pentru un apartament cu doua camere intr-unul dintre cartierele din Capitala ajunge la 280-350 de euro lunar. Preturile difera in functie de amplasament. In zonele bine cotate dintr-un cartier se poate ajunge la 400 de euro lunar. In cartiere precum Tineretului si Iancului, chiria creste cu 100 de euro. In zonele centrale se ajunge la 600-650 de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani