BRD SocGen va efectua in mod direct operatii pe Bursa
Data publicarii: 13-08-2008 | BursaBRD Groupe Societe Generale va realiza in mod direct operatiuni la Bursa, in baza atestarii primite de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), ca parte procesului de integrare a activitatilor casei de brokeraj BRD Securities in cadrul grupului.
BRD SocGen va putea, astfel, sa preia si sa transmita ordine in cont propriu sau in numele clientilor. De asemenea, grupul bancar va mai administra portofoliile clientilor si va oferi servicii de consultanta financiara, se arata in buletinul saptamanal al arbitrului pietei.
"Autorizarea bancii ca participant in mod direct pe piata de capital este o etapa dintr-un proces mai amplu de integrare a BRD Securities in grup, iar in prima faza banca trebuia sa se autorizeze ca participant", a declarat un oficial al grupului.
BRD Groupe Societe Generale controleaza 99,82% din capitalul societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) BRD Securities. Societatea de brokeraj este autorizata sa desfasoare intreaga gama de operatiuni prevazute de legea romana, de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti - pana la emiterea si plasarea de actiuni si obligatiuni pe piata locala sau internationala.
BRD SocGen a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 515 milioane lei (140,3 milioane euro) in crestere cu 23% fata de cel din perioada similara a anului trecut, dar sub asteptarile pietei, care anticipa, in medie, o majorare cu 35% la 563 milioane lei.
BRD SocGen avea, la sfarsitul lunii iunie 2008, peste 2,5 milioane de clienti activi din randul populatiei. BRD a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1.360 bancomate (ATM-uri) si 14.900 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS-uri).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice