Mai putin de 100.000 de euro pentru o casa in paradis
Data publicarii: 12-08-2008 | ImobiliareIn insulele grecesti mai putin promovate ca destinatii turistice se pot cumpara case de vacanta la preturi mici, noteaza Cotidianul.
Proprietatile situate in insule precum Lesbos sau Samos, care nu se numara printre preferatele agentiilor de turism, sunt mai ieftine decat cele din Creta sau Rhodos. Astfel, achizitionarea unei proprietati in Lesbos, Samos, Chios sau chiar in Corfu nu reprezinta un efort financiar foarte mare.
Lesbos este una dintre cele mai importante insule ale Greciei. Ca destinatie de vacanta este preferata de persoanele boeme, deoarece este o insula care nu a fost luata in calcul nici de marile lanturi hoteliere, nici de agentii de turism. Preturile proprietatilor sunt decente, comparabile cu cele din Romania. O casa veche, care trebuie restaurata, se poate cumpara cu preturi cuprinse intre 35.000 si 50.000 de euro.
In cel mai important oras de pe insula, Mytilini, un apartament cu doua camere costa 55.000-60.000 de euro. Un apartament nou construit costa in jur de 70.000 de euro, la fel cat o casa care poate fi locuita fara investitii suplimentare. O casa de 120 metri patrati in Eresos, zona in care s-a nascut poeta Sapho, se vinde cu 70.000 de euro, in vreme ce o casa noua, din piatra, ajunge la 85.000 de euro. O casa pe plaja, in Tavari, se vinde cu 110.000 de euro. Ceva mai scumpa este zona Molivos, unde o casa costa 140.000 de euro.
Corfu este o insula populara printre turistii romani, mai ales ca se afla in nordul Greciei, deci nu la o distanta foarte mare de Romania. O casa cu etaj situata pe malul marii costa intre 130.000 si 150.000 de euro, in vreme ce o casa veche, care trebuie renovata, situata tot aproape de mare, se poate achizitiona cu 40.000-70.000 de euro. In cazul in care se doreste un apartament de vacanta, se vor plati pentru acesta 70.000-80.000 de euro. O alta insula in care preturile proprietatilor sunt rezonabile este Chios. O vila cu trei dormitoare si living intr-un ansamblu rezidential nou costa 190.000 de euro, in vreme ce pentru o vila veche, in care mai trebuie sa se investeasca bani pentru a avea tot confortul, ajunge la 70.000-90.000 de euro. Si insula Samos este o tinta interesanta pentru amatorii de proprietati in strainatate. In zona Karlovassi, o casa cu etaj renovata recent se poate achizitiona cu 40.000 de euro, cat o garsoniera, in vreme ce o casa cu etaj ajunge la 100.000 de euro. De altfel, preturile vilelor sunt, in general, intre 100.000 si 200.000 de euro, in functie de zona in care se afla si de anul constructiei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani