Aproape un sfert din clientii fondurilor de pensii facultative sunt economisti
Data publicarii: 11-08-2008 | Finante-BanciAproape un sfert (23%) dintre participantii la fondurile de pensii facultative (pilon III) lucreaza in domeniul financiar, 16% in industrie si numai doi angajati dintr-o suta activeaza in administratia publica, potrivit unui raport publicat de arbitrul pensiilor private.
Aproape o cincime (19%) dintre contribuabili nu au specificat profesia in actul de aderare, iar 6% dintre cei care si-au ales un fond de pensii facultative au mentionat ca lucreaza in comert.
Restul participantilor de pe pilonul III activeaza in domenii cum ar fi constructii, transporturi, depozitare, comunicatii sau agricultura.
In ce priveste zona geografica, 80% dintre contribuabili locuiesc la orase, iar restul la sate, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de pensii Private (CSSPP).
Fondurile de pensii facultative aveau active de 40,2 milioane de lei (peste 11 milioane euro) la sfarsitul lui iunie si peste 110.000 de participanti.
La sfarsitul lui iunie, pe piata pensiilor facultative activau opt fonduri de pensii facultative, sapte administratori si un depozitar.
Valoarea activelor fondurilor de pensii facultative au sporit cu 180% in primele sase luni ale anului fata de sfarsitul anului trecut, pe fondul dublarii numarului de participanti, a colectarii contributiilor participantilor si a diversificarii portofoliului, se mai arata in raport.
Cinci fonduri de pensii facultative au ca depozitar BRD-Groupe Societe Generale, in timp ce Raiffeisen Acumulare are depozitar banca Bancpost.
Potrivit CSSPP, ceilalti doi depozitari avizati de arbitrul pensiilor private - BCR si ING Bank NV Amsterdam - nu au desfasurat activitate de depozitare si custodie de la data obtinerii avizului pentru fondurile de pensii facultative.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice