Formula Coca-Cola, aproape dezvaluita!
Data publicarii: 08-08-2008 | InternationalDe mai bine de un secol, formula de preparare a bauturii a fost pazita cu sfintenie. Coca-Cola a luat nastere in 1886 si a fost creata de John Pemberton, un farmacist din Atlanta, SUA, care a incercat sa lanseze o bautura sanatoasa. In ultimele decenii insa compania a pus o aura de mister in jurul formulei de fabricare, in mare parte de teama concurentei dar si ca o unealta de marketing.
Insa aceasta perioada a luat sfarsit, compania lansand pe piata din Marea Britanie o campanie publicitara care dezvaluie cateva dintre secretele bauturii. Deviza care sustine campania este "Fara conservanti si arome artificiale" si anunta ca Pemberton a adaugat in Coca-Cola "cele mai bune mirodenii din lume". Reprezentantii companiei sustin chiar ca de 122 de ani formula de baza nu a fost deloc modificata.
Cathryn Sleight, directorul de marketing al companiei in Marea Britanie, a declarat "Atunci cand am discutat cu clientii nostrii am observat ca acestia nu stiau ca nu adaugam conservanti sau arome artificiale in Coca-Cola. Am simtit astfel nevoia de a-i asigura de acest lucru".
Astfel, filiala Coca-Cola din Marea Britanie va imprima pe toate cutiile si sticlele scoase pe piata deviza mentionata. De asemenea, compania a pus bazele unui site, letsgettogether.co.uk, pe care va raspunde tuturor intrebarilor, fara a dezvalui insa toate secretele.
Evident ca cea mai intalnita intrebare a fost "Care sunt ingredientele bauturii Coca-Cola". Raspunsul companiei a venit prompt "servind" doar o parte dintre acestea: apa carbogazoasa, zahar, cofeina, caramel pentru culoare si arome naturale.
Campania este pusa la punct de compania argentiniana Santo si poarta numele de "Pemberton". Aceasta va ajunge treptat pe toate pietele din lume si va face publice detalii despre bautura, formula de fabricatie sau numarul de calorii ce le contine.
The New York Times via Capital
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman