Cele mai ciudate imobile din lume
Data publicarii: 07-08-2008 | ImobiliareImobile cu forme neconventionale se pot gasi pe toate continentele, din America pana in Asia, noteaza Cotidianul. Sunt o sursa de venituri deloc de neglijat, deoarece unele dintre ele sunt obiective turistice sau au fost obiectul unor tranzactii de milioane de euro, in vreme ce altele au fost proiectate pentru a fi hoteluri sau sedii de firme. Majoritatea sunt locuite. O ierarhie este greu de realizat, deoarece fiecare dintre aceste imobile are un concept aparte.
Unul dintre cele mai vizitate locuri din Viena este Hundertwasser House, un imobil proiectat de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser. Liniile ondulate care delimiteaza etajele, acoperisul acoperit cu iarba si pamant, copacii care cresc in locuinte si culorile vii ale fatadei fac din acesta un imobil unic si spectaculos.
Acelasi artist a proiectat si casa sub forma de spirala din Dalmstadt. Casa cu forma unei mingi de fotbal l-a facut cunoscut pe un olandez stabilit in Malawi. Arhitectul Jan Sonkie si-a proiectat casa in acest fel deoarece a vrut sa faca ceva diferit. Exteriorul este din metal, iar interiorul din lemn.
Spectaculoasa este constructia denumita "bubble house", care a fost ridicata in apropiere de Nisa. Constructia a inceput in anii '70, iar costurile au fost estimate la aproximativ 7,5 milioane de dolari. Imobilul este compus din mai multe constructii cu forma de bula, care aduc intr-un anumit fel cu cele ale hobbitilor din "Stapanul inelelor". Arhitectul a mai construit astfel de imobile, iar unul dintre ele a fost cumparat de celebrul Pierre Cardin. Ideea unui arhitect vietnamez a adus pe piata unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri. Hang Nga Vila a fost construita cu forme ciudate si culori spectaculoase. Camerele tip pestera sau ferestrele cu forme ciudate reprezinta punctele de atractie ale acestei cladiri in care se poate si innopta. Dansul a inspirat arhitectii care au construit in Praga o cladire ce simbolizeaza doi dansatori. A fost denumita initial Fred si Ginger, dupa cei doi celebri dansatori Fred Astaire si Ginger Rogers.
Office special
Compania Longbarber Basket a optat pentru o cladire de birouri mai speciala. In Ohio a construit un sediu sub forma unui cos urias. Construita din materiale usoare, pe un schelet de otel, cladirea este de fapt o reproducere la scara mai mare a unuia dintre cele mai cunoscute produse ale companiei. A devenit un simbol al companiei. Tot ca sediu foloseste si singurul imobil din lume sub forma de WC. Acesta a fost construit in apropiere de Seul.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice