Cum sa nu te plafonezi in cariera
Data publicarii: 01-08-2008 | HR/CarierePlafonarea este una dintre cele mai comune boli de cariera in Romania de azi. Putine persoane se plang ca nu isi gasesc un job. Foarte multe, in schimb, se plang ca s-au plictisit de el, nu mai sunt multumite sau nu pot avansa.
SOLUTII - Compania la care lucrezi nu este mereu vinovata pentru nemultumirile tale. Iata cateva strategii-cheie, o parte sugerate de site-ul hipo.ro, pentru a valorifica oportunitatile de promovare:
- Cere. Comunica-i periodic si clar sefului dorinta ta de a prelua responsabilitati si sarcini noi. In plus, cand identifici proiecte concrete in care poti fi implicat, cere acest lucru.
- Vino cu solutii, nu doar cu probleme. De fiecare data cand vii cu o problema, propune si cateva solutii. Asta te va face sa intelegi mai bine domeniul tau si ceilalti vor capata incredere ca tu esti persoana pe care se pot baza sa rezolve diverse situatii.
- Cauta explicatii aprofun-date. De fiecare data cand ti se dau instructiuni, formuleaza intrebari si cauta sa intelegi logica din spatele lor. Astfel, in timp, vei deveni capabil sa aplici aceasta logica in diverse situatii, de unul singur.
- Asuma-ti riscul de a incerca. A invata presupune a incerca lucruri noi si a le practica pana cand devii bun la ele. Teama de acestea si dorinta irationala de a face totul perfect ii saboteaza pe cei mai multi oameni in a creste profesional. Daca reusesti sa le depasesti, ai deja 90% din solutia pentru a nu te plafona profesional.
- Gandeste cu cel putin doi pasi inainte. Plafonarea vine in primul rand din gandirea in prea putini pasi. Analizeaza fiecare job in functie de posibilitatile pe care le deschide: de a invata, de a cunoaste oameni, de a strange fonduri pentru o viitoare afacere etc.
Avansarea la serviciu
POSIBILITATE
Cea mai usoara avansare pe care o poti face este in interiorul companiei. Este mai putin probabil sa obtii in alta firma un job pe un nivel mai sus decat cel de pe care pleci. Vei descoperi ca exista oportunitati de promovare chiar in compania in care lucrezi. Motivul pentru care acest lucru nu s-a intamplat pana acum poate fi ca nu folosesti strategia potrivita. Da-ti seama ce se urmareste in compania in care lucrezi si creeaza-ti o strategie pentru a arata ca ai acele calitati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii