Castigurile trimestriale Visa au avansat cu 41%, la 422 milioane dolari
Data publicarii: 31-07-2008 | InternationalVisa Inc, cea mai mare retea de carduri de credit din lume, a anuntat miercuri ca nivelul castigurilor trimestriale a crescut cu 41%, peste estimari, in contextul in care volumul operatiunilor prin carduri de credit si de debit a inregistrat o crestere la nivel mondial, scrie Reuters.
Visa a anuntat ca, in cel de-al treilea trimestru fiscal, incheiat la 30 iunie, profitul net a fost de 422 milioane dolari, echivalent cu 51 centi/actiune, fata de 299 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.
Venitul operational total a crescut la 1,61 miliarde dolari, fata de 1,37 miliarde dolari in al treilea trimestru din 2007.
Rezultatele au fost mai bune decat estimarile medii ale analistilor, potrivit datelor Reuters, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor.
Investitorii monitorizeaza atent operatorii de carduri de credit, in cautare de dovezi ca incetinirea cresterii economice afecteaza rezultatele. Visa obtine venituri din procesarea tranzactiilor si nu nu acorda imprumuturi, fiind astfel imuna la tensiunile din piata creditelor, insa este expusa la volumul total de cheltuieli, ce ar putea scadea in cazul in care economia inregistreaza o incetinire accentuata.
Un element ce compenseaza posibila scadere a volumului de cheltuieli este faptul ca tot mai multi consumatori, in special din pietele emergente, fac apel la cardurile de credit si de debit pentru cheltuielile zilnice.
Visa a anuntat ca volumul de plati a crescut cu 19% in trimestrul ce s-a incheiat la 31 martie. Volumele din acel trimestru se reflecta in castigurile din trimestrul urmator, incheiat la 30 iunie. Cresterea a fost sustinuta de Statele Unite, dar si de Asia si America Latina.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman