Bush a promulgat o lege de salvare a pietei imobiliare
Data publicarii: 31-07-2008 | InternationalPresedintele Statelor Unite, George W. Bush, a promulgat, miercuri, legea aprobata de Congres pentru salvarea pietei imobiliare, in contextul in care sechestrele se inmultesc iar valoarea proprietatilor scade, relateaza Reuters.
Legea prevede inclusiv acordarea de credite de urgenta pentru salvarea marilor banci ipotecare din SUA.
In pofida faptului ca s-a opus unei prevederi care ofera 4 miliarde de dolari statelor americane, pentru cumpararea proprietatilor sechestrate, Bush nu s-a mai opus proiectului de lege, intrucat contine numeroase reforme cheie pentru piata imobiliara.
"Vrem sa cream noi autoritati, ca sa imbunatatim increderea si stabilitatea de pe piete si sa oferim o supraveghere mai buna pentru bancile ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Tony Fratto.
"Administratia federala pentru proprietati - The Federal Housing Administration - va incepe sa implementeze noile politici, menite sa ajute cat mai multe familii americane care merita sa isi pastreze casele", a adaugat Tony Fratto.
Congresul american a aprobat saptamana trecuta un proiect de salvare a pietei imobiliare, prin care ofera finantare de urgenta bancilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac si infiinteaza un fond de 300 miliarde dolari, care sa ajute sute de mii de proprietari.
In conditiile in care sechestrele au ajuns la un record, in care vanzarile de case stagneaza iar valoarea proprietatilor este foarte scazuta, America se confrunta cu cele mai grave probleme imobiliare de la Marea Criza incoace.
Temerile ca Fannie Mae si Freddie Mac, cele mai mari banci ipotecare din SUA, ar putea da faliment au creat nervozitate pe pietele internationale la inceputul lunii si au determinat administratia Bush sa ia masuri de urgenta, ca sa sustina increderea investitorilor.
Bancile au pierdut recent miliarde de dolari ca urmare a unor credite ipotecare neperformante, iar cotatia actiunilor a fost sanctionata pe pietele de capital, deoarece investitorii nu sunt siguri ca bancile au suficient capital.
Unele voci, insa, spun ca proiectul de lege al anului electoral va contribui la o temperare a crizei imobiliare, dar nu ii va pune capat.
"Avem o piata imobiliara care a suferit un atac de cord, iar acest proiect de lege este ca un fel de resuscitare", a estimat analistul David Abromowitz de la institutul de cercetare American Progress din Washington.
Grupul National Community Reinvestment Coalition, alcatuit din 600 de comunitati de investitii si grupuri de dezvoltare, a estimat ca anul acesta 2,5 milioane de familii din Statele Unite se vor confrunta cu sechestre asupra proprietatilor detinute.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii