Consiliul Bursei a aprobat admiterea la tranzactionare a titlurilor STK Emergent
Data publicarii: 30-07-2008 | BursaConsiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat, in sedinta din 29 iulie, admiterea la tranzactionare a titlurilor fondului inchis de investitii STK Emergent Cluj-Napoca, administrat de STK Financial, potrivit unui comunicat al BVB.
Consiliul Bursei a aprobat cererea de admitere la tranzactionare a fondului in sectorul organisme de plasament colectiv, categoria unitati de fond.
Fondul STK Emergent are o politica de investitii orientata spre piata actiunilor financiare si imobiliare, fiind implicat si pe piata dezvoltarilor imobiliare, prin vehiculul de investitii imobiliare STK Properties, infiintat in octombrie 2007 si detinut in proportie de 99,99% de STK Emergent.
STK Properties dezvolta, in prezent, un proiect rezidential in Cluj-Napoca cu o valoare de piata estimata la 50 milioane euro, care ar urma sa fie finalizat in doi ani.
In luna martie, Nicolae Pascu declarase ca titlurile STK Emergent vor fi tranzactionate pe Bursa la o valoare superioara activului net unitar, urmand ca, dupa listarea STK Properties, cotatia titlurilor sa urce de trei ori fata de active.
In opinia presedintelui societatii de administrare, STK se poate compara cu fondurile de pe bursele externe, spre exemplu cu fondurile de tipul "investment trust" in sectorul imobiliar (REIT-urile din America), care se tranzactioneaza la un raport pret/valoare contabila de 2,5.
STK Emergent a derulat, in perioada 19 februarie-10 martie, o oferta publica primara de vanzare de unitati de fond in vederea tranzactionarii la Bursa, la care investitorii au subscris doar 42,8% din titlurile puse in vanzare, situatie generata, potrivit presedintelui fondului, de conjunctura internationala nefavorabila, care i-a descurajat pe investitori.
Fondul inchis de investitii STK Emergent avea, la sfarsitul lunii mai, active de 114,6 milioane lei, ceea ce corespundeau unei cote de piata de 63%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman