Un manager de dezvoltare castiga lunar peste 4.000 de euro
Data publicarii: 29-07-2008 | HR/CariereDaca are minimum cinci ani de experienta, spirit antreprenorial, un portofoliu mare de clienti si cunoaste foarte bine domeniul in care activeaza, un manager de dezvoltare (sau business development manager) poate castiga pe piata locala peste 4.000 de euro net pe luna, potrivit specialistilor in recrutare.
In prezent, cel mai bine platiti, dar si cei mai cautati manageri de dezvoltare sunt cei cu experienta in domeniile farma, retail si Real estate, domenii cu un ritm rapid de dezvoltare pe piata din Romania.
"Recrutam, in momentul de fata, un manager de dezvoltare pentru care angajatorul este dispus sa plateasca un salariu net de 3.500-4.000 de euro pe luna, la care se adauga un comision si un bonus de performanta care ar putea ajunge la 50% din venitul anual total", a declarat Florin Ochiana, country manager al companiei de recrutare Grafton Recruitment.
De asemenea, managerii de dezvoltare beneficiaza de venituri in plus, in cazul in care proiectele presupun o arie mai mare de desfasurare, daca este vorba despre proiecte regionale sau nationale, companiile oferind inclusiv pachete complete de relocare, care acopera costurile pentru cazare si deplasarile.
Potrivit Loredanei Vladareanu, senior consultant in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Hart Human Re-source Consulting, firmele de pe piata locala sunt dispuse sa plateasca unui manager de dezvoltare cu experienta dovedita un salariu net care poate depasi 4.000 de euro lunar, un bonus de performanta consistent si un comision care poate varia intre 5% si 15%.
Companiile cauta managerii de dezvoltare care au proiecte finalizate, cunosc foarte bine piata, stiu ce s-a intamplat in ultimii ani in domeniul respectiv si sunt capabili sa faca previziuni cuantificabile cu privire la schimbarile ce pot avea loc pe piata, sustin reprezentantii firmelor de recrutare. In opinia specialistilor in recrutare, managerii de dezvoltare nu sunt stimulati doar de partea financiara, ci si de amploarea proiectelor. Acestia sunt dispusi sa schimbe angajatorul daca primesc o oferta pentru a dezvolta un proiect important, un proiect de renume, care le poate asigura vizibilitatea in piata.
"Rata fluctuatiei in cazul managerilor de dezvoltare este destul de mica, iar procesul de recrutare pentru astfel de solicitari decurge rapid", spune Ochiana.
Potrivit firmelor de recrutare, managerii de dezvoltare sunt relativ usor de gasit.
"Am finalizat de curand un proces de recrutare pentru o companie din domeniul real estate si am reusit sa gasim patru candidati care corespundeau profilului cerut de angajator", spune Loredana Vladareanu.
Reprezentantii companiei Grafton Recruitment spun si ei ca durata procesului de recrutare pentru astfel de posturi este una normala si nu intampina probleme in a gasi candidatii potriviti.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman