Salariul lui Sarbu nu mai e un secret: un milion de euro
Data publicarii: 29-07-2008 | MediaAdrian Sarbu castiga anual de la PRO TV un milion de euro, conform datelor furnizate de "Business Standard". Rupert Murdoch, mogul media de peste Ocean, ia de la News Corp. 24,25 milioane de dolari pe an.
PRO TV a devenit prima companie din Romania care a facut public contractul de management pe care il are cu directorul sau general, scrie cotidianul "Business Standard". Asta pentru ca trustul care detine 95% din actiunile PRO, Central European Media (CME), este listat la Bursa din New York.
Conform datelor din contractul lui Sarbu, publicat in raportul anual al CME, tatal PRO TV are, numai de la PRO TV, un salariu fix de 400.000 de euro pe an, adica vreo 34.000 de euro pe luna, la care se adauga un bonus de 600.000 de euro pe an, daca mogulul isi indeplineste obiectivele de Chief Operating Officer (COO) al companiei.
Daca nu va mai detine functia de COO, Sarbu va primi un bonus de 12 salarii lunare, adica 400.000 de euro, la care se mai adauga 200.000 de euro, bani pe care ii incaseaza in cazul in care depaseste cu 5% targetul de performanta.
Pe langa toate acestea, Sarbu mai castiga alte doua milioane de dolari pe an direct de la CME. Asigurarea medicala "peste standarde", asigurarea de viata, asigurarea de calatorie "executive plus policy" si o masina "executive class cu sofer, aleasa, in mod rezonabil, de catre director", sunt alte beneficii de care se bucura seful PRO TV.
In cazul in care vrea sa-si dea demisia din functia de director al PRO TV SA, Sarbu trebuie sa anunte compania cu 12 luni inainte, mai arata "Business Standard". Grupul Central European Media detine acum 95% din PRO TV, dupa ce in ianuarie 2007 a mai cumparat 5% din actiuni de la Sarbu, care a primit in schimb 49,8 milioane de dolari. Cu un an inainte, CME mai cumparase de la Sarbu inca 5% din PRO TV, contra sumei de 27 de milioane de dolari.
Dintre americani, afacerile media au facut-o cea mai bogata pe Anne Cox Chambers, fiica lui James M. Cox, fondatorul Cox Enterprises. Afacerea inceputa de tatal sau i-a adus lui Anne, in varsta de 87 de ani, o avere de 12,6 miliarde de dolari. Cox Enterprises detine in prezent 17 ziare, 15 posturi tv, 80 de posturi de radio si mai multe firme care se ocupa cu vanzarea de masini. Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, se lauda cu o avere ceva mai mica, 11,5 miliarde de dolari.
Chiar daca a avut cheltuieli mari - a donat, in cinci ani, 715 milioane de dolari in scopuri caritabile si a cheltuit 85 de milioane de dolari pe campania electorala din New York -, asta nu il impiedica sa se imbogateasca in continuare, descrie "Forbes" eficienta imperiului mediatic Bloomberg. Media l-a facut bogat si pe Rupert Murdoch, caruia News Corporation i-a adus o avere de 8,8 miliarde de dolari, a calculat "Forbes". Murdoch este unul dintre cei mai bine platiti CEO din lume, cu un salariu anual de 24,25 milioane de dolari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman