Trafic cu facturi fiscale in alb, la iesirea din Capitala
Data publicarii: 21-07-2008 | Finante-BanciFalsuri la drumul mare. Asta se gaseste in fiecare dimineata la iesirea din Bucuresti spre Afumati. Zeci de persoane stau in strada si invita trecatorii sa cumpare facturi albe, gata stampilate in care pot scrie ca au cumparat orice. Un reportaj cu camera ascunsa arata ca evaziunea fiscala se face sub privirile bucurestenilor de rand, dar si ale politistilor, iar cu doar cativa lei puteti cumpara facturi care sa justifice cumparaturi de sute de mii de lei.
Primii comercianti isi fac aparitia in jurul orei 8.30, gata sa se tocmeasca la pret pentru a-si vinde marfa. Ofertele variaza de la cativa zeci de lei la cateva sute.
La nici cinci metri de locul in care se tine negocierea sta un politist comunitar. Nimeni nu deranjeaza insa aceste tranzactii.
Cele mai scumpe facturi sunt cele din provincie. Daca exista preferinta pentru un judet anume, se da comanda si in cel mult o ora se primesc facturile. Exista insa o regula: trebuie cumparate mai multe.
Cu doar zece lei se poate achizitiona o factura cu care se poate spune ca au fost cumparate Casa Presei, Palatul Cotroceni sau orice altceva. Pot fi induse in eroare autoritatile astfel incat sa cresca artificial cifra de afaceri si sa fie contractat orice credit.
Autoritatile sustin ca in Bucuresti au fost facute mai multe controale pentru a-i depista pe cei care fac trafic cu facturi fiscale.
"Politia a avut mai multe actiuni in zonele Colentina, Alba Iulia si Dudesti, au fost desfiintate mai multe retele, am descoperit pana si tiparnitele. Acum zonele sunt monitorizate. Cei care vand astfel de facturi conform legii pot primi intre doi si sapte ani. La fel si cei care cumpara cu intentia de a face evaziune fiscala", sustine Christian Ciocan, purtatorul de cuvant Politia Capitalei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman