Zeci de bucuresteni au ramas fara niciun leu pe carduri
Data publicarii: 18-07-2008 | Finante-BanciAu intrat in banca si au ramas fara bani. Zeci de bucuresteni s-au trezit fara niciun leu, dupa ce si-au folosit cardurile pentru a intra in banca. Datele de identificare erau copiate cu un dispozitiv montat in usa. Ideea ii apartine unui tanar de 23 de ani din Pitesti care a reusit astfel sa stranga aproape 60 000 de lei.
Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti in colaborare cu ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna l-au identificat pe B. Cosmin, din Pitesti, care era suspectat de falsificare de carduri si de efectuare de operatiuni financiare frauduloase.
Anchetatorii au stabilit ca suspectul a montat la bancomatele de la usile de acces sau din incinta unor institutii bancare din Capitala, echipamente de copiere a datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor si echipamente video de inregistrare a codurilor de securitate, folosind datele astfel obtinute pentru retrageri frauduloase de sume de bani.
Informatiile erau transcrise pe alte carduri, care erau folosite pentru retrageri frauduloase de numerar, anchetatorii stabilind un prejudiciu estimativ de 60 000 lei.
Pe 16 iulie, a fost efectuata o perchezitie domiciliara la adresa din Municipiul Pitesti, la care suspectul locuia fara forme legale, in urma careia au fost gasite si ridicate pentru cercetari trei laptop-uri, un hard disk, mai multe telefoane mobile, precum si carduri bancare, despre care exista indicii ca erau folosite in activitatea infractionala.
Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a suspectului, pe o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de falsificare a instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des