Moda charterelor VIP
Data publicarii: 18-07-2008 | AfaceriRomanii au inceput sa prinda gustul serviciilor de taxi aerian. Calatoriile cu avioane private costa cateva mii de euro, noteaza Evenimentul Zilei.
Cursele charter VIP si serviciile de taxi aerian incep sa prinda si printre oamenii de afaceri din Romania. Sectorul de taxi aerian a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere de circa 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Cristinei Mitchievici, reprezentantul companiei de profil Regional Air Services.
Recent, pe piata charterelor VIP si aerotaxi s-a lansat si compania Alfa Air, parte a grupului israelian Alfa Grup Holding, prezent pe piata din Romania de circa zece ani, mai ales in sectorul imobiliar. Primul zbor al companiei va avea loc pe 4 august. Potrivit reprezentantilor companiei, Alfa Air ofera servicii care se situeaza ca pret sub segmentul business jet si deasupra segmentului agrement.
Un avion pentru o zi - 3.500 euro
Pentru o calatorie Bucuresti-Viena, un om de afaceri care vrea sa scape de cosmarul orelor lungi de asteptare pe aeroport sau de posibilitatea de a ajunge la destinatie fara bagaje va scoate din buzunar circa 7.100 de euro, la care se adauga TVA-ul, taxele de aeroport sau de stationare a aeronavei. In functie de serviciile pe care le solicita clientul, deplasare la aeroport, rezervari de bilete la hotel, stationare pe perioada noptii impreuna cu echipajul, factura creste substantial.
Inchirierea unei aeronave pentru o zi cu 3 ore de zbor incluse porneste de la 3.500 de euro, insa fiecare ora de zbor in plus efectuata va mari factura cu circa 900 de euro. Pe segmentul charterelor VIP concureaza companii precum Eurojet, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, sau Jetran Air, compania lui Ovidiu Tender. Tiriac Air, compania omului de afaceri Ion Tiriac, este singura care s-a plasat inca de la inceput pe sectorul de lux. O calatorie Bucuresti-Viena efectuata cu o aeronava a companiei Tiriac Air costa intre 14.250 de euro si 31.000 de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des