Profitul trimestrial Nokia scade cu 61%, la 1,1 miliarde euro
Data publicarii: 17-07-2008 | InternationalProfitul net Nokia a inregistrat in al doilea trimestru o scadere de 61%, la 1,1 miliarde euro, fata de 2,83 miliarde euro anul trecut, insa grupul priveste cu optimism evolutia in restul anului 2008, reducand temerile ca problemele economice afecteaza cererea de telefoane, scrie Reuters.
Vanzarile celui mai mare producator de telefoane mobile din lume au atins in al doilea trimestru un nivel de 13,2 miliarde euro, peste estimarea medie a analistilor, de 12,8 miliarde euro.
Nokia a majorat previziunile pentru industria telefoniei mobile, prevazand ca volumele de vanzari vor inregistra in 2008 o crestere de peste 10%.
"In ceea ce priveste restul anului, suntem optimisti si am inregistrat reactii pozitive in legatura cu noua gama de produse pe care vrem sa le punem in vanzare", a declarat, joi, directorul executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.
Castigurile per actiune, excluzand elementele exceptionale, au crescut in perioada analizata la 0,36 euro, fata de 0,32 euro in al doilea trimestru din 2007. Analistii consultati de Reuters estimau, in medie, castiguri de 0,37 euro/actiune.
Actiunile Nokia s-au apreciat cu 7% dupa publicarea rezultatelor, insa se situeaza in continuare in scadere cu 35% fata de inceputul acestui an, in contextul in care investitorii se tem ca incetinirea economica la nivel mondial a inceput sa afecteze industria telefoniei mobile.
Petul mediu de comercializare al telefoanelor Nokia a dezamagit insa piata in al doilea trimestru, cand a scazut la 74 euro, fata de 79 euro in trimestrul anterior. Analistii estimau un pret mediu de 77 euro.
In cel de-al doilea trimestru, Nokia a vandut 122 milioane telefoane, depatind estimarile analistilor, de 120 milioane unitati.
"Rezultatele sunt ceva mai bune, par rezonabile. Livrarile s-au situat peste estimarile noastre", a declarat un analist din cadrul Strategy Analytics, Neil Mawston.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului