Leul se apreciaza cu 0,7% la 3,5705 lei/euro
Data publicarii: 17-07-2008 | Finante-BanciMoneda nationala s-a apreciat joi cu aproximativ doi bani si jumatate, pana la 3,5705 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, pe o piata linistita, in ton cu evolutia ascendenta a regiunii, determinata de cresterile de pe pietele internationale de capital, sustin dealerii.
"Piata este foarte linistita. Leul s-a apreciat in deschiderea sedintei, in ton cu alte valute emergente din regiune, pe fondul cresterilor inregistrate pe pietele de capital si ieftinirii barilului de petrol sub 135 de dolari", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.
Leul s-a apreciat cu peste un ban in prima jumatate de ora a sedintei de joi, pana la 3,56 lei/euro, insa apoi a revenit la cotatii usor sub 3,57 lei/euro. La ora 13:25, bancile cumparau un euro cu 3,5687 lei si il vindeau cu 3,5729 lei.
Cursul de referinta afisat, joi, de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata o apreciere a leului cu 0,4% in fata dolarului, pana la 2,2479 lei/dolar, de la 2,2573 lei/dolar, cat era miercuri.
Pe pietele internationale, moneda americana a avut o tendinta de usoara depreciere, de la 1,5813 la 1,5892 dolari/euro, iar la 13:25, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5876 dolari.
Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,42% pe an, in usoara coborare fata de cel de 9,54% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,92% pe an, de la 10,04% pe an, cat era miercuri.
Dobanzile la depozitele in lei pentru o zi de tip overnight au scazut usor, la 9,2-9,8% pe an, sub dobanda de politica monetara, de 10%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des