Insusirea limbilor straine este necesara pentru dezvoltarea afacerilor
Data publicarii: 12-07-2008 | AfaceriInvatarea limbilor straine, atat de catre patronat, cat si de catre angajati, este necesara pentru dezvoltarea afacerilor, arata un raport prezentat, vineri, la Bruxelles, de Comisia Europeana (CE).
Raportul a fost prezentat in cadrul Forumului intreprinderilor privind multilingvismul, condus de comisarul european Leonard Orban.
Tinta raportului a fost impactul competentelor lingvistice asupra comertului si asupra locurilor de munca in Uniunea Europeana (UE), care permit societatilor comerciale sa aiba acces la piete si oportunitati de afaceri noi. Concluzia CE este ca toate statele membre ale UE trebuie sa promoveze activ invatarea formala si informala a mai multor limbi straine, deoarece sectorul economic are nevoie de o forta de munca tot mai diversificata. In acest context, competenele lingvistice sunt cruciale, daca forta de munca din viitor va dori sa-si stabileasca resedinta in alta tara decat cea natala.
Pentru a demonstra importanta studierii limbilor straine, s-a mai aratat ca Europa risca sa-si piarda competitivitatea, avand in vedere ca economiile emergente, in special din Asia si America Latina, acumuleaza rapid competente lingvistice solide, impreuna cu alte calificari necesare pentru o concurenta de succes.
"Acest raport sustine cauza adoptarii multilingvismului in societatile comerciale europene, demonstrand felul in care diversitatea lingvistica si investitia in competente lingvistice si interculturale se pot transforma intr-un real capital care genereaza prosperitate si beneficii pentru toti", a declarat comisarul pentru multilingvism, Leonard Orban.
O alta concluzie a raportului CE este aceea ca strategiile lingvistice trebuie sa fie insusite la cel mai inalt nivel managerial, in societatile comerciale de pe continent. Astfel, se pot face investitii pentru invatarea de limbi straine sau pentru a angaja vorbitori nativi, dar si pentru a asigura o buna comunicare multilingva, prin intermediul internetului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman