Insusirea limbilor straine este necesara pentru dezvoltarea afacerilor
Data publicarii: 12-07-2008 | AfaceriInvatarea limbilor straine, atat de catre patronat, cat si de catre angajati, este necesara pentru dezvoltarea afacerilor, arata un raport prezentat, vineri, la Bruxelles, de Comisia Europeana (CE).
Raportul a fost prezentat in cadrul Forumului intreprinderilor privind multilingvismul, condus de comisarul european Leonard Orban.
Tinta raportului a fost impactul competentelor lingvistice asupra comertului si asupra locurilor de munca in Uniunea Europeana (UE), care permit societatilor comerciale sa aiba acces la piete si oportunitati de afaceri noi. Concluzia CE este ca toate statele membre ale UE trebuie sa promoveze activ invatarea formala si informala a mai multor limbi straine, deoarece sectorul economic are nevoie de o forta de munca tot mai diversificata. In acest context, competenele lingvistice sunt cruciale, daca forta de munca din viitor va dori sa-si stabileasca resedinta in alta tara decat cea natala.
Pentru a demonstra importanta studierii limbilor straine, s-a mai aratat ca Europa risca sa-si piarda competitivitatea, avand in vedere ca economiile emergente, in special din Asia si America Latina, acumuleaza rapid competente lingvistice solide, impreuna cu alte calificari necesare pentru o concurenta de succes.
"Acest raport sustine cauza adoptarii multilingvismului in societatile comerciale europene, demonstrand felul in care diversitatea lingvistica si investitia in competente lingvistice si interculturale se pot transforma intr-un real capital care genereaza prosperitate si beneficii pentru toti", a declarat comisarul pentru multilingvism, Leonard Orban.
O alta concluzie a raportului CE este aceea ca strategiile lingvistice trebuie sa fie insusite la cel mai inalt nivel managerial, in societatile comerciale de pe continent. Astfel, se pot face investitii pentru invatarea de limbi straine sau pentru a angaja vorbitori nativi, dar si pentru a asigura o buna comunicare multilingva, prin intermediul internetului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii