Lively, lumea virtuala de la Google
Data publicarii: 09-07-2008 | IT&CGoogle lanseaza un nou serviciu, denumit Lively, in care software-ul tridimensional le permite utilizatorilor sa creeze, sa personalizeze imagini asociate lumii reale si sa interactioneze cu alti utilizatori.
Livley este de fapt alternativa Google pentru serviciul Second Life lansat in urma cu cinci ani, serviciu ce creeaza o lume virtuala in care utilizatorii pot trai folosind asa numitele avatare.
Google este de parere ca Livley va incuraja si mai multe persoane sa paseasca intr-o lume alternativa celei reale, cu atat mai mult cu cat acest lucru nu presupune nici un cost.
Dupa instalarea unui soft utilizatorii pot intra in cadrul Lively din orice site web precum cele de socializare sau bloguri. Lively este deja disponibil pentru Facebook iar Google lucreaza la optimizarea sa si pentru MySpace.
"Stim deja ca oamenii isi petrec foarte mult timp socializand, iar noi incercam astfel sa facem acest lucru mai placut pentru ei" a declarat Niniane Wang, un inginer al Google care a supravegheat dezvoltarea Lively in ultimul an. Acesta a mai adaugat ca gigantul informational nu are in plan vanzarea de publicitate in cadrul acestei lumi virtuale.
Ultilizatroii Lively vor putea sa isi creeze propriile avataruri, care pot reprezenta femei sau barbati sau char alte specii. Avatarul poate capata haine noi, emotii noi si infatisari noi numai din cateva clik-uri. Acesta poate plange, rade., poate da mana cu alte personaje din Lively.
De asemenea, utilizatorii au puterea de a-si crea de la zero propria lume, propria locuinta. Mai mult, locuintele pot dispune de televizoare pe care vor "rula" videoclipuri din cadrul YouTube.
Google a impus insa ca limita minima pentru utilizatorii Lively varsa de 13 ani. Compania a testat timp de cateva luni aceasta lume virtuala in cadrul unui grup de studenti din cadrul Universitatii din Arizona.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des