Medicii romani pot castiga peste 6.000 de euro in Norvegia
Data publicarii: 08-07-2008 | HR/CariereAngajatii romani din domeniul medical pot castiga, in Norvegia, salarii care variaza intre 3.200 si 6.000 de euro, in functie de gradul de specializare pe care il au, la care se aduga un extra bonus de pana la 200%, potrivit companiei romano-norvegiene de recrutare Noro Consulting Services.
"Asistentele medicale pe care le recrutam pentru aceasta tara au un salariu, la inceput, de 3.200 de euro, iar medicii, in functie de specializare, au salariu de pornire de 6.000 de euro pe luna. Veniturile acestora pot creste considerabil, pentru ca, pe langa salariul net, pot primi un extra bonus de pana la 200% pentru garzi si orele lucrate in weekend", spune Alina Dima, general manager al Noro Consulting Services.
Potrivit acesteia, in Norvegia sunt legi foarte precise pentru angajatori, in ceea ce priveste sistemul salarial si mediul de lucru. Firmele sunt foarte atente la siguranta si sanatatea angajatilor la locul de munca. In aceasta tara, salariul mediu pe economie pentru domeniul sanatatii si cel al serviciilor sociale este de 3.700 de euro pe luna.
"Pe langa salariul net negociat, cei selectionati mai pot beneficia, in prima faza, de plata biletului de avion si de cazare", sustine Alina Dima.
Cele mai mari salarii pentru cadrele medicale inregistrate in Norvegia sunt in clinicile private, unde veniturile le depasesc pe cele din sectorul de stat. De asemenea, castigul difera in functie de clinica, dar si de oras.
"Orasele cu cele mai mari salarii din domeniul medical sunt Oslo, Bergen si Stavanger, clinicile private din aceste locatii ofera cele mai mari salarii, noi nu recrutam insa in acest sector, deoarece este extrem de greu de obtinut recunoasterea diplomelor, iar angajatorii cer personalului medical sa vorbeasca limba norvegiana", adauga Alina Dima.
Potrivit specialistilor in recrutare, desi se pleaca foarte greu, deoarece conditiile sunt extrem de stricte, foarte multi angajati romani din sectorul medical aplica pentru astfel de posturi in strainatate. In prezent, personalul medical face parte din categoria fortei de munca care pleaca in numar destul de mare sa lucreze in alte state pentru un salariu mai mare.
In opinia consultantilor HR, salariile pe care medicii le pot primi in strainatate sunt incomparabile cu cele oferite la noi. In Romania, salariul lunar al unui medic rezident variaza intre 400 si 600 de euro, venitul unui medic care lucreaza in vanzari poate atinge 1.300 de euro pe luna, in timp ce salariul unui manager de spital de mici dimensiuni variaza intre 800 si 1.200 de euro pe luna.
Compania Noro Consulting Services a mai furnizat personal calificat in Suedia, Norvegia si Danemarca, pentru posturi din domeniul IT, petrol si gaze si constructii.
Noro Consulting Services este o companie romano-norvegiana care ofera servicii de consultanta si recrutare pentru piata din Romania si din Scandinavia. Pe plan local, are un birou in Capitala, iar in curand il va inaugura pe cel de-al doilea. Echipa Noro Consulting este formata din cinci HR senior consultants si peste 30 de colaboratori, din cadrul unor firme de recrutare din nordul si vestul tarii.
Principalii competitori pe piata locala ai companiei Noro Consulting Services sunt firmele Hill International, Grafton Recruitment si Hudson.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des