Top 3 conturi de economii in RON
Data publicarii: 08-07-2008 | Finante-BanciAvand in vedere ca pe piata din Romania isi face loc un produs din ce in ce mai atractiv care imbina flexibilitatea contului curent cu dobanzile rezervate pana nu demult posesorilor de depozite si chiar, in unele cazuri, cu avantajele cardurilor de credit, analistii FinZoom prezinta un top 3 al ofertelor disponibile in acest moment pe piata din Romania ordonate dupa cea mai mare dobanda.
Pe primul loc, intr-un asemenea clasament, se afla contul "Economii la vedere" oferit personelor fizice de Banca Transilvania. Acest cont de economii, purtator al unei dobanzi variabile de 10%, poate fi constituit pe o perioada de 5 ani daca dispuneti de suma minima de 1.000 RON, suma ce trebuie mentinuta in cont in permanenta. Retragerea acesteia din cont echivaleaza cu desfiintarea contului. Ceea ce mai trebuie mentionat este faptul ca se va percepe un comision de retragere numerar de 0,5% aplicat sumei minime de constituire, insa numai in primul an.
Locul II al clasamentului il impart contul "Flexibil" de la Banca Romaneasca si "Contul de Economii Perfect" oferit de Bancpost, ambele banci oferind dobanzi variabile de 9% pentru cei ce doresc sa economiseasca prin intermediul lor.
Suma minima pentru deschiderea unui cont Flexibil este de 1.000 RON, insa aceasta suma este necesara numai pentru deschiderea contului, ea putand fi utilizata ulterior fara a fi necesara desfiintarea contului. O alta caracteristica a acestui produs o reprezinta dobanda minima platita de banca de 7 RON. Daca dobanda aferenta economiilor din cont nu atinge cel putin aceasta valoare, banca nu va vira nicio dobanda si nici nu o va reporta in lunile viitoare. Daca totusi aceasta suma este depasita, dobanda va fi capitalizata lunar.
In ceea ce priveste produsul Bancpost, pentru constituirea acestuia nu este necesara nicio suma minima, neexistand un sold maxim impus de banca, dobanda calculandu-se pentru soldul existent la finalul fiecarei zile si capitalizandu-se lunar.
Medalia de bronz a clasamentului o impart 3 banci de pe piata din tara noastra. Astfel, BRD Groupe Societe Generale, Millennium Bank si ProCredit Bank ofera dobanzi de 8,50% (fixa in cazul BRD) pentru produsele de economisire ofertate.
Accesul la ATUCONT (produs oferit de BRD) este determinat numai de mentinerea in cont a unei sume minime. Dobanda este stabilita pentru fiecare trimestru calendaristic si se calculeaza de doua ori pe luna in datele de 1 si 15 ale lunii. Sumele depuse/incasate exact in aceste doua date incep sa fie purtatoare de dobanzi chiar din momentul respectiv, in timp ce toate sumele depuse sau incasate in celelalte zile din luna vor aduce dobanda incepand cu urmatoarea data de 1 sau 15, iar pentru sumele retrase din cont in datele de 1 sau 15 ale lunii se va acorda dobanda pana in momentul respectiv.
Sumele retrase in orice alta zi a lunii vor fi luate in calculul dobanzii retroactiv, incepand cu data de 1 sau 15 anterior.
La momentul desfiintarii acestui cont, veti avea de achitat un comision de retragere numerar (0,5% din suma totala retrasa), iar pentru inchiderea contului veti avea de achitat 30 RON.
Pentru a deveni posesorul unui Cont de Economii la Millennium Bank este necesara o suma minima de 300 RON, care va ramane blocata in acest cont pana la desfiintarea sa. Dobanda se calculeaza zilnic si este capitalizata lunar, depunerile si retragerile fiind permise in orice moment (daca nu este afectat soldul minim de 300 RON). Contul ofera posesorului facilitatea obtinerii unui extras trimestrial prin care acesta isi poate verifica evolutia economiilor.
Contul Total se poate deschide la ProCredit Bank pe termen nedeterminat, insa nu poate fi folosit pentru operatiuni de incasari si plati. Nu este necesara mentinerea unui sold minim in cont si se poate opta pentru primirea unui carnet de economii pentru a urmari mai usor operatiunile efectuate in cont si suma acumulata.
Nu se percep comisioane pentru deschiderea sau administrarea contului Total, depunere numerar, iar comisionul de retragere de numerar este de doar 0,20%.
Rata dobanzii este variabila, aceasta fiind calculata zilnic la soldul existent la sfarsitul zilei, fiind capitalizata in prima zi lucratoare a lunii urmatoare.
* Calculele si dobanzile prezentate au fost facute pentru conturi de economii deschise cu suma de 1.000 RON.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului