Angajatii isi doresc mai mult decat bani
Data publicarii: 08-07-2008 | HR/CariereAngajatii din ziua de azi nu mai pot fi comparati cu cei care lucrau acum 20 de ani. Ei isi doresc mai mult decat un loc de munca stabil, vechime in cadrul aceleiasi organizatii si o pensie sigura. Angajatii din 2008 se raporteaza la alte sisteme de recompensa si au alte cerinte de la angajator. Ei schimba mai usor slujba, localitatea in care lucreaza, domeniul de activitate. In aceste conditii, se pune problema fidelizarii angajatilor prin diversificarea recompenselor.
Conform unui studiu realizat de o firma clujeana de consultanta in resurse umane, 61.3% dintre angajati isi schimba locul de munca din motive legate de promovarea si dezvoltarea profesionala - problema principala pentru majoritatea angajatilor fiind dificultatea de a avansa in cariera (40%).
22.3% dintre respondenti au invocat motive de natura organizationala - modificarea atributiilor, nerespectarea promisiunilor facute de catre angajator, iar 16.4% au afirmat ca motivele schimbarii locului de munca au fost de natura financiara. Importanta in alegerea unui loc de munca au, din ce in ce mai mult, aspecte precum mediul de lucru, echipa, relatia cu superiorul, bonusuri sau participarea la traininguri.
In cadrul interviului de angajare, in special pentru pozitiile de entry level, aplicantii se informeaza asupra posibilitatilor de a participa la cursuri si tind sa aleaga acele companii care ofera specializare. Posibilitatea de a lucra intr-o echipa dinamica, oportunitatile de traininguri si dezvoltare personala, relatia cu superiorii si participarea la procesul decizional sunt factori hotaratori in schimbarea locului de munca.
Locul de munca nu mai este doar o sursa de venit, ci si parte a vietii de zi cu zi. In aceste conditii, devin din ce in ce mai importante interactiunea sociala, afectiunea, securitatea, stima si implinirea la locul de munca.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des