Cele mai enervante defecte ale colegilor de birou
Data publicarii: 04-07-2008 | HR/CariereParfumul intepator, soneriile de mobil si tastaturile lovite cu ura sunt in topul celor mai proaste obiceiuri la serviciu.
Zgomotoase, urat mirositoare si lipsite de tact. Acestea sunt atributele celor mai deranjante apucaturi ale colegilor de serviciu. Ziarul "The Times of India" a realizat un top 10 al neobrazarilor "universale" de la locul de munca.
10. Ce poate fi mai iritant decat sa-ti auzi tovarasul de birou cum bate darabana in masa aprofundand de zor o chestiune complicata sau sfarsindu-se de plictiseala?
9. Cum firmele se gandesc mai putin la spatii speciale pentru mancat, se intampla ca biroul sa se umple in miezul zilei de miasme agresive venite de la sandvisul cu ton ori de la otetul din salata.
8. Colegii care pierd vremea palavragind cu prietenii la telefon sau fumand pe balcon devin destul de repede tinta antipatiilor celor ce-si bat capul cu sarcinile si dead-lineurile necrutatoare.
7. Ca si cum ar fi singuri in birou, unii colegi se trezesc urland la telefon. Marcati de importanta convorbirii lor, ei nu fac decat sa creasca inutil nivelul de decibeli din atmosfera.
6. Cu nasul infundat de gripa sau cu pielea invadata de bubite suspecte, unii angajati se incapataneaza sa fie prezenti la serviciu. "Seful nu-i va privi ca pe niste martiri, ci mai degraba ca pe niste idioti", scrie "The Times of India". E drept, colegii vor fi cei mai fericiti, pentru ca planurile lor de weekend nu vor fi stricate de ore suplimentare.
5. Cand nu e pesta bubonica, e miros de drogherie. "Este vorba despre persoanele care se marineaza peste noapte in parfumuri", scrie cu ironie cotidianul indian.
4. Simfonia tastaturilor din birou are de obicei cate un capelmaistru, care isi inchipuie ca literele nu vor aparea pe monitor decat daca va lovi in tastatura cu forta a zece dactilografe.
3. O alta plaga a vietii de la serviciu o reprezinta noii colegi care, dupa ce-si iau in primire biroul, incep sa-si extinda nepermis teritoriul, uitand cate o revista sau vreo poza de familie pe biroul vecinilor.
2. I-am putea spune, dupa sugestia ziarului indian, "apa de subrat". Mai pe sleau, e vorba despre transpiratia colegului care a fugit sa prinda autobuzul sau a uitat sa schimbe camasa imbacsita.
1. Soneria hip-hop, metal sau simfonica a telefonului mobil ce urla in nestire ajunge sa deranjeze pana si cele mai insensibile urechi. Ca sa nu mai vorbim despre cei care tin sa-si puna la birou muzica preferata pe speakerul noului telefon cu mp3.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii