Cele mai enervante defecte ale colegilor de birou
Data publicarii: Astazi, 04-07-2008 | HR/CariereParfumul intepator, soneriile de mobil si tastaturile lovite cu ura sunt in topul celor mai proaste obiceiuri la serviciu.
Zgomotoase, urat mirositoare si lipsite de tact. Acestea sunt atributele celor mai deranjante apucaturi ale colegilor de serviciu. Ziarul "The Times of India" a realizat un top 10 al neobrazarilor "universale" de la locul de munca.
10. Ce poate fi mai iritant decat sa-ti auzi tovarasul de birou cum bate darabana in masa aprofundand de zor o chestiune complicata sau sfarsindu-se de plictiseala?
9. Cum firmele se gandesc mai putin la spatii speciale pentru mancat, se intampla ca biroul sa se umple in miezul zilei de miasme agresive venite de la sandvisul cu ton ori de la otetul din salata.
8. Colegii care pierd vremea palavragind cu prietenii la telefon sau fumand pe balcon devin destul de repede tinta antipatiilor celor ce-si bat capul cu sarcinile si dead-lineurile necrutatoare.
7. Ca si cum ar fi singuri in birou, unii colegi se trezesc urland la telefon. Marcati de importanta convorbirii lor, ei nu fac decat sa creasca inutil nivelul de decibeli din atmosfera.
6. Cu nasul infundat de gripa sau cu pielea invadata de bubite suspecte, unii angajati se incapataneaza sa fie prezenti la serviciu. "Seful nu-i va privi ca pe niste martiri, ci mai degraba ca pe niste idioti", scrie "The Times of India". E drept, colegii vor fi cei mai fericiti, pentru ca planurile lor de weekend nu vor fi stricate de ore suplimentare.
5. Cand nu e pesta bubonica, e miros de drogherie. "Este vorba despre persoanele care se marineaza peste noapte in parfumuri", scrie cu ironie cotidianul indian.
4. Simfonia tastaturilor din birou are de obicei cate un capelmaistru, care isi inchipuie ca literele nu vor aparea pe monitor decat daca va lovi in tastatura cu forta a zece dactilografe.
3. O alta plaga a vietii de la serviciu o reprezinta noii colegi care, dupa ce-si iau in primire biroul, incep sa-si extinda nepermis teritoriul, uitand cate o revista sau vreo poza de familie pe biroul vecinilor.
2. I-am putea spune, dupa sugestia ziarului indian, "apa de subrat". Mai pe sleau, e vorba despre transpiratia colegului care a fugit sa prinda autobuzul sau a uitat sa schimbe camasa imbacsita.
1. Soneria hip-hop, metal sau simfonica a telefonului mobil ce urla in nestire ajunge sa deranjeze pana si cele mai insensibile urechi. Ca sa nu mai vorbim despre cei care tin sa-si puna la birou muzica preferata pe speakerul noului telefon cu mp3.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman