Comisioanele mari percepute de CNVM descurajeaza investitorii sa joace la Bursa
Data publicarii: Astazi, 04-07-2008 | BursaComisioanele ridicate percepute de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) descurajeaza jucatorii locali sa investeasca pe piata romaneasca de capital, a spus Gratiela Iordache, membru in Comisia pentru Buget, Finante, si Banci a Camerei Deputatilor.
"Investitorii locali nu au incredere in piata romaneasca de capital, pentru ca suntem una dintre cele mai scumpe piete in ceea ce priveste comisioanele. Pentru a impulsiona investitorii avem nevoie de stimuli, cum ar fi listarea titlurilor de stat si reducerea comisioanelor percepute de CNVM", a declarat Gratiela Iordache, la un seminar al pietei de capital.
Ea a atras atentia ca reducerea comisioanelor este un element esential in cresterea apetitului investitorilor pentru piata de capital.
Spre deosebire de CNVM, care a operat ultima reducere a comisioanelor anul trecut, actionarii BVB au hotarat in 19 mai reducerea cu 10% a comisioanelor de tranzactionare pentru ofertele publice si au aprobat reducerea cu inca 5% in cazul in care lichiditatea medie zilnica a Bursei va atinge 16 milioane euro.
Hotararea de a reduce comisioanele a venit in urma estimarii ca valoare medie zilnica a tranzactiilor cu actiuni pe pietele administrate de BVB va ajunge la 14 milioane euro. Reducerea comisioanelor va fi aplicata pentru ofertele publice initiale si secundare de vanzare si cumparare si pentru tranzactionarea obligatiunilor si a drepturilor de preferinta.
In 2008, pentru ofertele publice initiale si secundare de vanzare BVB nu va percepe comision de cumparare. De asemenea, va oferi scutiri de la plata tarifului de procesare pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor si drepturilor, precum si in cazul admiterii si mentinerii la tranzactionare a titlurilor de stat.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman