Piata serviciilor casnice din Romania va creste anul acesta cu 35%
Data publicarii: 02-07-2008 | AfaceriPiata serviciilor casnice din Romania va creste anul acesta cu aproximativ 35 la suta, cererea pentru acest gen de prestatii fiind din ce in ce mai mare, a declarat Antoaneta Istrate, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor pentru Servicii Casnice (ARASC).
"Din cauza faptului ca doar 20% dintre agentiile de profil existente pe piata sunt acreditate, cel putin la nivelul Bucurestiului, nu putem estima nici pe departe valoarea pietei serviciilor casnice. In ceea ce priveste cele 72 de agentii acreditate, la nivelul intregii tari, acestea au incasari anuale de peste 30.000 euro. In ciuda numarului mare de agentii neacreditate, cererea pentru aceste servicii in crestere de la an la an a facut ca piata de profil sa creasca, anul acesta mizand pe o majorare de 35 la suta", a explicat reprezentantul ARASC.
Potrivit acesteia, cele mai solicitate servicii casnice sunt cele de menaj si babysitting.
Referitor la plata prestatiilor, Antoaneta Istrate a mentionat ca "in general preturile se negociaza direct. Pentru menaj ocazional, de exemplu, se plateste cu ora, in jur de 10 lei. La un program de 8 ore pe zi, pemtru menaj, se cer intre 800 si 1.000 de lei pe luna, in functie de marimea casei si de volumul de munca".
In ce priveste babysitting-ul, o bona este platita cu de la 1.000 la 1.500 de lei pe luna, in functie de specializarea si experienta acesteia.
"Practic, veniturile agentiei sunt reprezentate de incasarile procentuale din salariul negociat, mai mic pentru persoanele usor recrutabile", a completat presedintele ARASC.
Conform Asociatiei Romane a Agentiilor pentru Servicii Casnice, cea mai mare problema cu care se confrunta piata de profil este lipsa acuta de personal.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des