Piata serviciilor casnice din Romania va creste anul acesta cu 35%
Data publicarii: 02-07-2008 | AfaceriPiata serviciilor casnice din Romania va creste anul acesta cu aproximativ 35 la suta, cererea pentru acest gen de prestatii fiind din ce in ce mai mare, a declarat Antoaneta Istrate, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor pentru Servicii Casnice (ARASC).
"Din cauza faptului ca doar 20% dintre agentiile de profil existente pe piata sunt acreditate, cel putin la nivelul Bucurestiului, nu putem estima nici pe departe valoarea pietei serviciilor casnice. In ceea ce priveste cele 72 de agentii acreditate, la nivelul intregii tari, acestea au incasari anuale de peste 30.000 euro. In ciuda numarului mare de agentii neacreditate, cererea pentru aceste servicii in crestere de la an la an a facut ca piata de profil sa creasca, anul acesta mizand pe o majorare de 35 la suta", a explicat reprezentantul ARASC.
Potrivit acesteia, cele mai solicitate servicii casnice sunt cele de menaj si babysitting.
Referitor la plata prestatiilor, Antoaneta Istrate a mentionat ca "in general preturile se negociaza direct. Pentru menaj ocazional, de exemplu, se plateste cu ora, in jur de 10 lei. La un program de 8 ore pe zi, pemtru menaj, se cer intre 800 si 1.000 de lei pe luna, in functie de marimea casei si de volumul de munca".
In ce priveste babysitting-ul, o bona este platita cu de la 1.000 la 1.500 de lei pe luna, in functie de specializarea si experienta acesteia.
"Practic, veniturile agentiei sunt reprezentate de incasarile procentuale din salariul negociat, mai mic pentru persoanele usor recrutabile", a completat presedintele ARASC.
Conform Asociatiei Romane a Agentiilor pentru Servicii Casnice, cea mai mare problema cu care se confrunta piata de profil este lipsa acuta de personal.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman