Team-buildingurile, cele mai profitabile pentru firmele de vacante
Data publicarii: 01-07-2008 | AfaceriPentru acest tip de activitate companiile obtin un profit maxim de un milion de euro. In Romania, Salvamont Gorj are un portofoliu de peste 240 de societati unice care au apelat la serviciile lor si cifra de afaceri s-a dublat de la an la an, noteaza Adevarul.
"Fiecare om isi doreste sa-si depaseasca limitele. Aceasta activitate ii scoate din cotidian si le arata ca pot mai mult, pot si altceva", ne-a declarat Sabin Cornoiu. "Sunt grupuri care vin si practica rafting (coborarea cu barci gonflabile pe cursuri de apa - n.r.), kayaking, iau lectii de autoaparare/cultura si educatie fizica sau se plimba cu ATV-urile.
Acestia sunt in general angajati ai firmelor, care vin sa socializeze. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu exista un remediu mai bun pentru stres decat oboseala corporala care se obtine prin efort. Trebuie sa faci mult sport si multa miscare, este foarte simplu si nu sunt necesare pastile sau consultatii medicale", a spus, pentru NewsIn, Cezar Cotescu, directorul Satului de Vacanta Fratii Jderi.
Directorul Satului de Vacanta Fratii Jderi a declarat ca anul trecut circa 600 de persoane au vizitat complexul, iar pentru 2008 estimeaza ca numarul lor va ajunge la 1.000. In ceea ce priveste preturile, doua zile de sejur cu all inclusive costa 170 de euro de persoana, daca grupul din care face parte are 30 de membri, sau 190 de euro de persoana, daca grupul numara 15 membri.
600 - 700 de turisti straini pe an
Circa 90% din clienti vin pe actiuni de team-building, mai spune presedintele Salvamont Gorj. Rezervarile se fac cu 3-4 luni inainte si, pana in octombrie, compania lui Corniu nu mai are decat 4 weekenduri libere. Turistii veniti pe cont propriu au mai putine sanse sa gaseasca zile libere pentru ca sunt preferate companiile care au mai multi angajati.
Desi turismul de aventura este o alternativa dorita de multi, starea infrastructurii de acces si mizeria din zonele montane impiedica dezvoltarea in masa a acestei forme de relaxare.
Preturi pentru turismul de aventura
- 230 euro de persoana pentru un circuit de sapte zile in Muntii Fagaras
- 15 euro - 300 euro/persoana, in functie de program
- 70 de euro/persoana, pentru cascade
- 30 - 60 de euro/persoana pentru rapel si tiroliana
- 50 - 70 euro speologia, cascade, canioning
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii