Seful BNP Paribas: Punctul culminant al crizei creditelor a trecut
Data publicarii: 30-06-2008 | InternationalPartea cea mai grea a crizei financiare a trecut, iar jucatorii de pe pietele internationale ar trebui sa inceapa sa isi regaseasca echilibrul din a doua parte a acestui an, a declarat pentru publicatia italiana La Repubblica seful BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata, potrivit Reuters.
"Ce a fost mai rau ar trebui sa fi trecut, iar din a doua jumatate a anului incolo ar trebui sa asistam la o normalizare a situatiei, adica la un sfarsit al etapei de turbulente exceptionale cu care s-au confruntat pietele", a spus directorul general al BNP Paribas, Baudouin Prot. "Ma astept, insa, ca pietele sa ramana volatile", a adaugat seful bancii, in interviul acordat publicatiei italiene in editia de duminica, citat de Reuters.
Seful BNP Paribas a spus ca banca pe care o conduce "abia" a fost atinsa de criza de pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc, deoarece a avut o expunere de numai 200 milioane euro.
Prot a spus ca este in favoarea unui comitet pan-european care sa supravegheze pietele "cu putere mare de decizie asupra sectorului bancar", dar a adaugat ca este important, totodata, "sa existe o privire atenta asupra acelor sectoare din industria financiara care nu sunt supravegheate".
Criza internationala a creditelor s-a declansat la inceputul lunii august a anului trecut, iar pietele financiare internationale au fost miscate puternic, pe 9 august, cand BNP Paribas a anuntat ca fondurile sale de investitii, care aveau participatii pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, si-au suspendat platile.
BNP Paribas este prezenta pe piata romaneasca prin divizia de credite de consum Cetelem, divizia imobiliara Atis Real, divizia de asigurari de viata - Cardiff si prin divizia de leasing, care si-a deschis o sucursala in Romania in luna martie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman