Companiile fac economii la beneficiile acordate angajatilor
Data publicarii: 27-06-2008 | Finante-BanciAngajatorii se orienteaza catre oferirea de beneficii mai putin costisitoare, in contextul unor conditii economice instabile, arata un studiu al organizatiei americane Society for Human Resource Management (SHRM).
Cercetarea arata ca beneficiile oferite de companii costa, in medie, 39% din fondul de salarii. Din acest cost, 21% sunt atribuite beneficiilor obligatorii si 18% - beneficiilor flexibile, pentru care angajatii pot opta dintr-o gama mai variata pusa la dispozitie de companie.
"Cresterea costurilor cu ingrijirile medicale, pe fondul conditiilor economice, au determinat angajatorii sa isi ajusteze pachetele de beneficii, mai ales in ceea ce priveste beneficiile medicale si financiare", a spus Susan Meisinger, CEO pentru SHRM.
In principal, companiile reduc beneficiile legate de depistarea prematura a unor probleme de sanatate, de actiuni ale companiei care revin angajatilor, beneficii care sustin familia, concediu de paternitate si asistenta juridica.
In acelasi timp, angajatorii ofera acces sporit la beneficii gen utilizarea in interes personal a telefonului de serviciu si a dispozitivelor de comunicare ale companiei, rambursarea abonamentului la centre de fitness si planuri de economii.
Aproximativ 62% dintre companii platesc convorbirile realizate de angajati atunci cand sunt plecati in calatorii in interes de serviciu, 37% ofera angajatilor posibilitatea de a avea un program flexibil si de a-si comprima saptamana de lucru, 24% dintre firme acorda servicii postale angajatilor, asistenta juridica si cantina sustinuta de companie, iar 5% ofera cazare angajatilor cu probleme locative.
De asemenea, 72% dintre angajatori ofera beneficii care sa creasca starea de bine a angajatilor, 40% isi implica angajatii in programe specializate de renuntare la fumat, iar 31%, in programe de slabire.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman