Uniunea Europeana vrea sa elimine barierele pentru achizitiile online
Data publicarii: 21-06-2008 | InternationalComisarul european pentru protectia consumatorilor va propune reglementari prin care cei 490 de milioane de clienti din Uniunea Europeana (UE) vor putea face achizitii pe internet mai usor si mai sigur, oriunde in cele 27 de tari membre ale UE, scrie Reuters.
Aproape 150 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene fac cumparaturi pe pagini de internet ca Amazon.com sau eBay, dar numai 30 de milioane de oameni cumpara bunuri si servicii din alt stat membru al UE, cheltuind in medie 800 de euro de persoana.
"La toamna, voi propune un nou sistem legislativ prin care sa curat jungla actuala de reglementari complexe", a spus comisarul european pentru energie, Meglena Kuneva. "Voi propune un set simplificat de reglementari pentru contractele incheiate intre companii si persoane fizice in Uniunea Europeana", explicat Kuneva.
Comisarul european pentru consumatori va incerca, de asemenea, sa puna capat practicilor incorecte din vanzarile cu amanuntul de pe internet.
"Un singur set simplu de reglementari care sa stipuleze drepturile si obligatiile principale va usura sistemul de vanzare-cumparare din Europa atat pentru consumatori, cat si pentru companii", a spus Kuneva, intr-un discurs tinut la Londra, remis presei.
Miscarea este ultima dintre cele prin care oficialii de la Bruxelles incearca sa fie mai prietenosi si mai relevanti pentru vietile de zi cu zi ale oamenilor, mai ales dupa respingerea in Irlanda a Tratatului de la Lisabona.
Comisia Europeana planuieste, totodata, sa dea gratuitate pentru schimbarea conturilor bancare si sa micsoreze costul transmiterii de mesaje si al descarcarii de informatii, folosind un telefon mobil sau un laptop.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani