ANRCTI: Posibilitatea de tarifare a apelurilor primite nu este exclusa
Data publicarii: 20-06-2008 | IT&CPosibilitatea de tarifare a apelurilor primite nu este exclusa, dar deocamdata aceasta metoda este privita cu reticenta, a declarat, vineri, la o conferinta de presa, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Dan Georgescu.
"Modelul 'Bill and Keep' se bazeaza pe acordul bilateral intre operatori, care decid sa nu perceapa costuri pentru interconectare. In acelasi timp, practica impartirea platii intre abonati, intre cel care suna si cel care este sunat. Aceasta modalitate de facturare, a celui care raspunde, nu va putea fi acceptata decat prin aducerea tarifului de interconectare la zero. Avand in vedere gradul de utilizare a sistemului Pre-Payd este foarte improbabil ca utilizatorii de telefoane mobile sa accepte acum aceasta modalitate de facturare. De asemenea, posibilitatea ca acest lucru sa se intample va fi luata in calcul dupa implementarea retelelor IT in telefonia mobila, iar in aceasta situatie facturarea nu mai are sens sa se faca pe minut, ci pe volumul de date", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.
Acest sistem a fost adus in discutie din cauza faptului ca, in prezent, tarifele de interconectare sunt considerate mari, iar prevederile Comisiei Europene in aceasta privinta se vor aplica gradual. S-a constatat ca este o mare diferenta in ceea ce priveste metodele de interconectare, iar masurile luate pana acum nu au dat rezultate. Multe tari nu aplica tarife de conectare bazate pe costuri. Ca urmare, Comisia Europeana (CE) incearca sa promoveze o reglementare care sa propuna un modul de calculatie care va duce la descresterea tarifelor catre zero.
Tariful de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile reprezinta pretul platit de un furnizor de servicii de telefonie fixa sau mobila unui operator de retele de telefonie mobila pentru transportul si terminarea apelurilor efectuate de proprii utilizatori catre reteaua acestuia din urma.
Acest cost se regaseste in tariful perceput de operatori utilizatorului final. Astfel, cu cat tariful de interconectare este mai mare, cu atat pretul perceput utilizatorului final pentru apeluri in afara retelei va fi mai mare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani