Vosganian: Contractul de privatizare a Petrom a reprezentat un gest iresponsabil
Data publicarii: 19-06-2008 | EconomieContractul de privatizare a Petrom a reprezentat un gest iresponsabil din partea autoritatilor romane care au semnat, deoarece a concentrat toate resursele sectorului in mainile unei companii, iar redeventele platite statului pentru acestea sunt prea mici, a spus, ministrul economiei si finantelor.
"Acest contract de privatizare a Petrom este destul de bizar. Atunci cand semnezi asa ceva trebuie sa te gandesti la evolutia tarii asa cum am facut in cazul emisiunii de eurobonduri cand am luat in calcul aderarea la zona euro in 2014", a mentionat, joi, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"Faptul ca s-au acordat toate resursele unei singure companii reprezinta un gest iresponsabil, dar Romania nu mai poate reveni asupra unui contract pe care ea insasi l-a semnat", a mai spus Vosganian.
El a explicat ca "ar fi un gest judecat foarte aspru, intrucat pe o semnatura de genul acesta nu poti reveni decat daca intelegerea este comuna, iar Petrom nu are nicio intentie sa faca acest lucru".
Ministrul Economiei si Finantelor a mai spus ca, in Romania, redeventele platite de companiile petroliere pentru folosirea resurselor statului sunt de 6% din productie, cu mult sub media europeana, de 12%.
Potrivit datelor Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Petrom a platit anul trecut redevente in valoare de 283 milioane lei, reprezentand 5,7% din productia de titei a companiei respectiv redevente de 242 milioane lei reprezentand 9% din productia medie de gaz.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman