GE ENERGY: energia solara reprezinta energia viitorului
Data publicarii: 17-06-2008 | MediuEnergia solara va deveni energia viitorului, iar investitiile in acest domeniu vor creste foarte mult, a declarat luni directorul regional al GE Energy pentru Europa de Est, Rod Christie, in cadrul Forumului Energetic Regional "FOREN", la Constanta.
"Cred ca in urmatorii cinci ani veti vedea o schimbare importanta in ceea ce priveste energia solara. Viitoarea sursa de energie este cea solara. Ea reprezinta energia viitorului. Se investeste si se va investi foarte mult in productia de energie solara", a afirmat directorul regional al GE Energy pentru Europa de Est, Rod Christie, in cadrul Forumului Energetic Regional "FOREN", la Constanta.
In opinia lui Rod Christie, nu se va mai pune accentul pe centrale mari de productie a energiei electrice din surse conventionale, ci pe centralele mici, care vor distribui energie ce provinde din resurse solare. Christie considera ca, in viitor, energia solara ar putea furniza dublul necesarului energetic.
In ceea ce priveste energia regenerabila, oficialul GE Energy declara pentru NewsIn, la sfarsitul lunii martie, ca, in Europa Centrala, Romania si Polonia dispun de potentialul necesar pentru a deveni lideri regionali, in special in domeniul resurselor eoliene.
"Pentru Europa Centrala, Polonia dispune de potentialul necesar pentru a deveni lider regional in domeniul energiei regenerabile, mai exact al surselor eoliene, urmata de Romania. Pentru tarile UE, energia regenerabila reprezinta acum, in mod clar, un domeniu consacrat, iar noi suntem pe cale sa finalizam proiecte cu clienti din Polonia, Romania, Ungaria pentru cea mai recenta tehnologie eoliana pe care o producem, adica echipamente cu capacitate de 2,5 MW", spunea atunci directorul regional al GE Energy.
Rod Christie considera ca cererea in domeniu in aceasta regiune este stimulata de legislatia UE. Acesta dadea ca exemplu Polonia, unde dezvoltarea tehnologiei eoliene face parte din obligatiile tarii privind aderarea la UE. Astfel, Polonia are ca obiectiv atingerea unei capacitati de 2.000 MW pana in anul 2010. Ritmul devine tot mai rapid si aceasta evolutie nu ar fi fost posibila daca nu ar fi existat politicile UE si la fel se intampla si in Romania si Bulgaria, considera Rod Christie.
De asemenea, compania estimeaza cresteri de 100% in acest an si principalul segment care va genera cresteri in mod deosebit este energia regenerabila, apreciaza Rod Christie.
GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii de productie si distributie a energiei, cu venituri de 22 miliarde dolari in anul 2007. Compania are sediul central in Atlanta, Georgia (Statele Unite) si este activa in toate domeniile industriei energetice, inclusiv in sectoarele carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare; dar si in domeniul resurselor regenerabile cum ar fi apa, energia eoliana, energia solara si biogazul, precum si al altor combustibili alternativi. Sediul central din Europa al GE Energy se afla in Belfort, Franta, si are peste 1.800 de angajati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile