UniCredit Tiriac Bank a finalizat preluarea Banca di Roma
Data publicarii: 13-06-2008 | Finante-BanciUniCredit Tiriac Bank a finalizat ultimele actiuni administrative din cadrul proiectului de preluare a activitatii sucursalei de la Bucuresti a Banca di Roma, a anuntat UniCredit Tiriac Bank.
In Romania, procesul de transfer operational a inceput la sfarsitul lunii decembrie 2007 si a constat in preluarea de catre UniCredit Tiriac Bank a portofoliului de clienti, a angajatilor, activelor si pasivelor Banca di Roma, ultima etapa fiind dedicata activitatilor administrative de inchidere si radiere a sucursalei.
"Transferul operational al activitatii Banca di Roma a venit ca o consecinta a fuziunii ample de la nivel european dintre UniCredit Group si Capitalia. Banca va ramane si in continuare concentrata pe planurile de extindere organica, pe imbunatatirea modelului de servicii si a calitatii oferite tuturor clientilor", se arata in comunicatul UniCredit Tiriac Bank.
Fuziunea dintre UniCredit Group si Capitalia a avut loc in octombrie 2007, determinand inceperea integrarii operatiunilor sucursalelor Banca di Roma (detinuta de Capitalia) in entitatile bancare detinute de UniCredit, in toate tarile in care cele doua grupuri financiare erau prezente.
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank detinea, la 30 martie, active totale de 3,7 miliarde euro si gestioneaza, in prezent, o retea de 172 de unitati bancare prin care deserveste circa 600.000 clienti.
Grupul este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration si HVB Banca Pentru Locuinte.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani