VISA PIN Card combate frauda in tranzactiile de la distanta
Data publicarii: 12-06-2008 | Finante-BanciVisa Europe lanseaza programul pilot pentru noul sau 'Visa PIN Card', se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Creat in colaborare cu EMUE Technologies Pty Ltd, Visa PIN Card reprezinta un salt revolutionar, foarte important pentru tehnicile de prevenire a fraudei.
Desi la prima vedere arata ca un card de credit sau debit conventional, acest produs combina cipul cu o tehnologie care genereaza un cod sigur, utilizat o singura data si afisat astfel incat detinatorul cardului sa il poata vedea pe un ecran integrat cu opt cifre alfa-numerice. Sistemul este nu doar extrem de usor de folosit de catre utilizator, dar are si o baterie incorporata, conceputa astfel incat sa reziste timp de cel putin trei ani. Ca urmare, produsul ofera institutiei emitente o solutie complet sigura, pentru o mai buna autentificare a tranzactiilor online, si asigura detinatorilor de card linistea sufleteasca totala pentru a efectua cumparaturi prin telefon sau internet, fara a avea nevoie de un dispozitiv separat.
"Cum comertul electronic continua sa se dezvolte puternic, noi si intreaga industrie a sistemelor de plata trebuie sa gasim modalitati tot mai sofisticate de a combate eforturile infractorilor care, din cauza eficientei sistemelor Chip si PIN la POS, se orienteaza acum spre mediile in care tranzactiile se realizeaza fara prezenta fizica a cardului," a declarat Peter Ayliffe, presedinte si CEO Visa Europe.
"In ultimii ani, Visa Europe a fost un deschizator de drumuri in lupta impotriva acestui tip de pericole, lansand initiative precum CVV2 si Verified by Visa. Cea mai recenta initiativa a noastra - cardul Visa PIN - este cu siguranta o noua solutie foarte puternica. Prin combinarea unui card cu cip standard/clasic cu tehnologia necesara pentru crearea unor coduri cu afisare unica, punem la dispozitia detinatorilor de carduri o experienta cu adevarat prietenoasa si oferim bancilor emitente o metoda fara rival, pentru a asigura integritatea tuturor tipurilor de tranzactii derulate la distanta - tranzactii bancare derulate de la distanta, on line sau telefonic - precum si a tuturor cererilor referitoare la transferuri de fonduri."
Brendan McKeegan, CEO al Emue Technologies, adauga: "Suntem incantati sa lucram in parteneriat cu Visa Europe, pentru a implementa solutia Visa PIN Card in bancile emitente din Europa. Acest produs inovator combina componente standard de autentificare din industria de gen cu tehnologia unica Emue, pentru a oferi o solutie comoda, eficienta din punct de vedere al costurilor si usor de utilizat".
Prin modul in care este utilizat, cardul Visa PIN dovedeste implicit ca detinatorul de drept al cardului este cel care a efectuat tranzactia, acesta fiind singurul care are cardul si trebuie sa cunoasca PIN-ul corespunzator.
Procesul de validare a tranzactiei se deruleaza in 3 pasi:
- Cand efectueaza o tranzactie online sau se conecteaza la un serviciu bancar online, detinatorul cardului activeaza procesul de autentificare, apasand pe butonul cu optiunea corespunzatoare de pe tastatura cardului.
- In momentul cand i se cere PIN-ul, detinatorul de card il tasteaza.
- Un cod unic, afisat o singura data, apare pe afisajul cardului, fiind utilizat de detinatorul de card pentru autentificarea tranzactiei.
Dupa cum conchide Peter Ayliffe: "Cardul Visa PIN este cu adevarat o solutie inovatoare si credem ca va atrage in egala masura detinatorii de card si bancile emitente. Pentru institutiile emitente care participa la programul-pilot, aceasta va fi o ocazie excelenta prin care sa isi demonstreze preocuparea pentru securitate si sa se diferentieze de competitori. Detinatorii de carduri vor aprecia in mod sigur aceasta metoda comoda si simpla, caci vor putea sa isi deruleze cu si mai multa incredere toate tranzactiile online."
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani