Preluarea Asiban de catre Groupama este analizata de Consiliul Concurentei
Data publicarii: 04-06-2008 | AfaceriConsiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic de catre Groupama International asupra Asiban Asigurare Reasigurare SA, a anuntat, miercuri, printr-un comunicat de presa, autoritatea pentru concurenta.
"Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se arata in comunicatul autoritatii pentru concurenta.
Groupama International face parte din grupul francez Groupama SA, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor, atat in sectorul asigurarilor de viata cat si in cel al asigurarilor generale. Grupul activeaza in Romania prin intermediul BT Asigurari Transilvania SA si OTP Garancia Asigurari SA (societate recent achizitionata, care va face parte din grup numai dupa obtinerea aprobarii de la autoritatile de reglementare relevante).
Asiban Asigurare Reasigurare este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe piata romaneasca de asigurari de viata.
Grupul francez de asigurari Groupama a platit actionarilor Asiban 350 milioane euro. Banca de investitii Rothschild, mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei, a anuntat la inceputul lunii aprilie ca Groupama, a treia companie de asigurari din Franta, a intrat in negocieri exclusive cu actionarii pentru preluarea intregului pachet de actiuni al Asiban.
Capitalul Asiban era detinut, in transe egale, de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni.
De cumpararea Asiban mai erau interesate Generali, Axa, Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).
Dupa preluarea Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, Groupama ajunge la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile