Tour de l'Ile - un ceas de 1,6 milioane de dolari
Data publicarii: 31-05-2008 | DiverseCarate, claritate, culoare si contur. Acestia sunt cei patru C dupa care se ghideaza specialistii, atunci cand evalueaza bijuteriile. Cu toate ca o combinatie perfecta e aproape imposibila, variantele sunt multiple: un diamant natural albastru sau un smarald de mari dimensiuni pot fi atasate unor preturi uluitoare.
Unul dintre putinii care au reusit sa indeplineasca toate criteriile pefectiunii este bijutierul britanic Harry Winston, creatorul celui mai reputat brand de profil din lume. Deschisa in 1932 la New York, Casa de bijuterii Harry Winston este si astazi una dintre cele mai prestigioase.
Conform unui sondaj realizat la inceputul acestui an de Luxury Institute din New York, Harry Winston ramane cel mai luxos brand de bijuterii de pe continentul american si destinatia preferata a multi-milionarilor, lasandu-si in urma la fel de cunoscutii competitori Tiffany si Cartier.
Despre Harry Winston se spune ca intotdeauna purta cate un diamant in valoare de cateva milioane de dolari in buzunarul de la piept, ca talisman.
Celebrul bijutier si-a construit imaginea imprumutand bijuterii in valoare de milioane de dolari actritelor nominalizate la Oscar, iar in 1999 a batut orice record, acoperind-o pe Whoopi Goldberg, gazda Oscarurilor din acel an, cu bijuterii in valoare de 41 milioane de dolari. Iar unul dintre gesturile care l-au consacrat a fost donarea legendarului diamant Hope, cea mai celebra piesa de muzeu din lume, de 250 milioane de dolari, Muzeului Smithsonian.
Harry a trimis fabuloasa piatra pretioasa catre muzeu prin posta, sustinand ca aceasta este cea mai sigura metoda de transportare. Daca Harry Winston reprezinta perfectiunea in lumea bijutierilor, Constantin Vacheron este regele orologeriei, fiind cel mai respectat si totodata cel mai scump brand de ceasuri din lume.
De 250 ani, fiecare ceas ce ii poarta numele redefineste timpul. Creatiile celebrului ceasornicar elvetian, cele mai bune din lume, sunt veritabile opere de arta, ce inglobeaza iscusinta celui mai versatil si sensibil instrument creat vreodata: mana omului. In acest context, nu e de mirare ca in topul celor mai scumpe ceasuri intocmit de revista Forbes, Constantin Vacheron ocupa primul loc, cu un ceas in valoare de 1,6 milioane $. Denumit Tour de l'Ile, ceasul care costa cat un castel de pe Valea Loarei, este cel mai complex instrument pentru masurarea timpului creat vreodata.
Orologiul are 814 piese, cadran din aur de 18 carate placat cu argint, curea din piele de aligator cusuta manual si catarama din aur roz. Este extrem de complex si eficient, prevazut cu o multitudine de optiuni, intre care calendar, sistem de afisare a fazelor lunii, indicatori pentru momentul rasaritului si al apusului, sistem power-saving.
Asamblarea a durat 10.000 de ore. A fost lansat pe piata in 2005 intr-o editie aniversara extrem de limitata, cu ocazia implirii a 250 de ani de existenta a marcii elvetiene.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani