Ghidul Lonely Planet: Romania, tara de hoti si soferi imprudenti
Data publicarii: 28-05-2008 | TurismRomania a devenit un punct turistic care ofera senzatii tari chiar daca turistii straini vor sau nu asta. Ghidul Lonely Planet ofera doritorilor de vacante o imagine a Romaniei mai mult decat macabra, desi o parte din aceste lucruri sunt adevarate. Fata urata a tarii noastre este data in acest ghid de hotii de buzunare, de taximetristii care taxeaza "dupa ochi", de ospatarii care umfla nota de plata sau de cainii vagabonzi.
"Tineti-va gentile cu fermoarul tras si, daca este posibil, inchise. Taierea gentii este un risc, asa ca trebuie sa va tineti geanta la vedere", sunt avertizati turistii care vor sa ne viziteze tara. Ghidul avertizeaza ca in Bucuresti si Brasov, in principal, dar si in Constanta, Iasi, Suceava si Timisoara, turistii sunt supusi anumitor pericole care ar putea sa le strice vacantele. "Vi se arata un meniu cand va asezati la masa si vi se da un alt meniu, cu preturi mult mai mari, impreuna cu nota de plata. In unele cazuri, nu este operata vreo schimbare de meniu, dar se uita sa vi se spuna ca pretul este la suta de grame pentru orice produs din carne si ca 400 de grame reprezinta portia minima", se arata in ghid.
O alta problema majora pentru turisti o reprezinta, potrivit autorilor publicatiei, taximetristii romani, care profita din plin de necunostinta de cauza a strainilor. "Aceste metode includ, dar fara a se limita doar la astfel de cazuri, plimbatul in cercuri cu masina pentru a creste numarul de kilometri parcursi, solicitarea de a plati si pentru intoarcerea taxiului in oras daca va indreptati spre aeroport sau scoaterea din uz a aparatului de marcat si taxarea in functie de imaginatie", se arata in ghidul Lonely Planet.
Totodata, vizitatorilor li se atrage atentia asupra modului imprudent in care soferii romani sunt obisnuiti sa conduca. Nici cainii vagabonzi nu lipsesc din peisaj. "In general, cainii sunt calmi si au frica de oameni, deoarece unii romani sunt cruzi fata de animale. Dar ca si oamenii, puteti gasi un caine care are o zi proasta sau pur si simplu este turbat, iar atunci oamenii sunt muscati. Se spune ca fiecare roman a fost muscat de caini si se feresc de ei. Acelasi lucru ar trebui sa il faca si turistii, deoarece utilizarea serviciilor medicale poate avea efecte nedorite", sustine autorul ghidului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani