ALB si-a schimbat numele si structura organizatorica
Data publicarii: Astazi, 22-05-2008 | Finante-BanciMembrii Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) au hotarat, pe 15 mai, schimbarea denumirii asociatiei si o noua structura organizatorica, alcatuita dintr-un consiliu pentru leasing, un consiliu pentru creditul de consum si un comitet director, se arata in comunicatul ALB.
Noua denumire a ALB este Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB). Aceasta a fost aleasa ca urmare a extinderii, prin cooptarea de noi membri care au ca obiect de activitate creditul de consum, factoring-ul, creditul ipotecar si leasingul operational, se arata in comunicatul transmis, miercuri, de asociatie.
Functia de presedinte al consiliului pentru leasing este detinuta de Jean Claude Boloux - director general BRD Sogelease IFN SA, cea de vicepresedinte de Bas Hoekstra - general manager la ING Lease Romania IFN SA, iar membri sunt Mihaela Mateescu - director general al Raiffeisen Leasing IFN SA, Claudiu Stanescu - director general al BCR Leasing IFN SA, Felicia Relenschi - general manager Motoractive IFN SA, Bogdan Cernescu - director general Immorent Romania IFN SA, Corina Iordache - managing director Volksbank Leasing Romania IFN SA, Adrian Alexe - director general Tiriac Leasing IFN SA si Anca Petcu - managing director Piraeus Leasing Romania IFN SA.
La consiliul pentru creditul de consum, functia de presedinte e detinuta de Dragos Marinescu - director Provident Financial Romania IFN SA, iar membri sunt Stefan Coroianu - director general Estima Finance IFN SA, Laurentiu Visan - branch manager Finicredito IFN SA si Traian Baicu - director general TBI Credit IFN SA.
Comitetul director al ALB reuneste presedintii celor doua consilii din subordine, impreuna cu secretarul general al asociatiei, Adriana Ahciarliu, si este coordonat de Jean Claude Boloux, in calitate de presedinte.
Principiul rotatiei anuale a presedintelui in exercitiu ramane valabil pentru structurile de conducere ale ALB, se mai arata in comunicatul ALB.
Membrii ALB au aprobat la intrunire si admiterea in asociatie a Volvo Finans International.
Asociatia Societatilor Financiare din Romania - ALB are acum 33 de membri si concentreaza 93% din piata de leasing si o cota semnificativa din segmentul creditului de consum, potrivit statisticilor asociatiei. Principalul obiect de activitate al acesteia este reprezentarea membrilor in relatia cu institutiile oficiale romanesti sau internationale.
ALB este afiliata la Federatia Europeana a Asociatiilor Societatilor de Leasing - Leaseurope.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani