ALB si-a schimbat numele si structura organizatorica
Data publicarii: 22-05-2008 | Finante-BanciMembrii Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) au hotarat, pe 15 mai, schimbarea denumirii asociatiei si o noua structura organizatorica, alcatuita dintr-un consiliu pentru leasing, un consiliu pentru creditul de consum si un comitet director, se arata in comunicatul ALB.
Noua denumire a ALB este Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB). Aceasta a fost aleasa ca urmare a extinderii, prin cooptarea de noi membri care au ca obiect de activitate creditul de consum, factoring-ul, creditul ipotecar si leasingul operational, se arata in comunicatul transmis, miercuri, de asociatie.
Functia de presedinte al consiliului pentru leasing este detinuta de Jean Claude Boloux - director general BRD Sogelease IFN SA, cea de vicepresedinte de Bas Hoekstra - general manager la ING Lease Romania IFN SA, iar membri sunt Mihaela Mateescu - director general al Raiffeisen Leasing IFN SA, Claudiu Stanescu - director general al BCR Leasing IFN SA, Felicia Relenschi - general manager Motoractive IFN SA, Bogdan Cernescu - director general Immorent Romania IFN SA, Corina Iordache - managing director Volksbank Leasing Romania IFN SA, Adrian Alexe - director general Tiriac Leasing IFN SA si Anca Petcu - managing director Piraeus Leasing Romania IFN SA.
La consiliul pentru creditul de consum, functia de presedinte e detinuta de Dragos Marinescu - director Provident Financial Romania IFN SA, iar membri sunt Stefan Coroianu - director general Estima Finance IFN SA, Laurentiu Visan - branch manager Finicredito IFN SA si Traian Baicu - director general TBI Credit IFN SA.
Comitetul director al ALB reuneste presedintii celor doua consilii din subordine, impreuna cu secretarul general al asociatiei, Adriana Ahciarliu, si este coordonat de Jean Claude Boloux, in calitate de presedinte.
Principiul rotatiei anuale a presedintelui in exercitiu ramane valabil pentru structurile de conducere ale ALB, se mai arata in comunicatul ALB.
Membrii ALB au aprobat la intrunire si admiterea in asociatie a Volvo Finans International.
Asociatia Societatilor Financiare din Romania - ALB are acum 33 de membri si concentreaza 93% din piata de leasing si o cota semnificativa din segmentul creditului de consum, potrivit statisticilor asociatiei. Principalul obiect de activitate al acesteia este reprezentarea membrilor in relatia cu institutiile oficiale romanesti sau internationale.
ALB este afiliata la Federatia Europeana a Asociatiilor Societatilor de Leasing - Leaseurope.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii