Cum sa-ti gestionezi timpul in afaceri
Data publicarii: 21-05-2008 | HR/CariereCompaniile din domeniul financiar-bancar, auto sau constructii apeleaza in mod frecvent la instruirea personalului pentru a finaliza eficient un proiect complex, noteaza Adevarul. Efectuarea unui curs de management al proiectelor este benefica pentru a preintampina momentele de criza din viata unei companii.
Cine nu cunoaste stresul deadline-urilor si al predarilor pe ultima suta de metri? Proiecte peste proiecte, gestionarea precara a timpului pentru rezolvarea problemelor, si panica de a nu reusi sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus intervin inevitabil in activitatea fiecarui angajat sau patron.
Daca ai trecut prin asa ceva si vrei sa eviti pe viitor situatiile-limita este bine sa va treceti in CV si un curs de management al proiectelor.
Cursurile sunt frecventate atat de proprietarii de business, cat si de middle management ai unei companii si sunt cautate, de cele mai multe ori, pentru a preintampina eventuale obstacole in gestionarea unui proiect complex.
Trei zile de curs, 850 de euro
"Majoritatea participantilor care au apelat la aceste servicii au provenit fie din organizatii care au lucrat in proiecte si s-au izbit de obstacole, fie din organizatii care se pregatesc sa lucreze in proiecte si vor sa aiba oameni pregatiti, care sa asigure succesul proiectelor ce urmeaza sa fie derulate", a declarat Calin Cavaleru, Business Unit Manager Kepner Tregoe Romania. Potrivit acestuia, cursurile sunt frecventate cu precadere pentru preintampinarea situatiilor de criza.
"Pana in prezent, nu am avut participanti care sa apeleze la aceste servicii in situatii de criza", a precizat Cavaleru. In general, cursantii provin din mediul de business, trimisi fiind de catre compania la care lucreaza pentru a se perfectiona.
Domeniile de activitate care apeleaza la cursurile de management al proiectelor sunt dintre cele mai diverse: de la sectorul financiar-bancar, productie, FMCG, auto, constructii si materiale de constructii, farma si pana la segmentul de business to business, media, imobiliar, development.
Un astfel de curs costa 850 de euro si dureaza trei zile. Segmentul cursurilor de management al proiectelor se afla pe o panta ascendenta, cererea fiind mai mare cu 30% fata de anul 2007.
In fapt, un astfel de curs te ajuta sa-ti gestionezi resursele de care dispui prin aplicari practice a conceptelor si tehnicilor discutate pe proiectele celor prezenti la un astfel de curs.
Managerul de proiect, cel mai solicitat
In primul rand, un manager de proiect trebuie sa se focuseze pe dimensiunile proiectului intreprins. Managerul are indatorirea de a corela toate cerintele proiectului cu timpul avut la dispozitie, cu bugetul si nivelul de calitate acceptat de sponsorii si actionarii proiectului respectiv, sustin si reprezentantii HR Romania. Potrivit acestora, el trebuie sa pastreze atentia echipei pe care o coordoneaza.
Planificarea este punctul forte. Aceasta trebuie sa fie bine facuta, sa fie detaliata si sistematica. Planificarea si replanificarea reprezinta modalitatile prin care un management de proiect de succes se poate derula.
Un aport important pentru gestionarea cu succes a unui proiect il pot avea si cursurile de specialitate. Calin Cavaleru sustine ca consultanta in ceea ce priveste managementul de proiect vizeaza urmatoarele aspecte: definirea proiectului, planificarea implementarii, implementare, evaluare, monitorizare si comunicarea in proiect care este prezenta in toate fazele proiectului.
Managementul de proiect are avantajul de a aborda totul ca proces, asa cum se desfasoara el in practica, pune in discutii proiecte de succes, ajuta la intelegerea de ansamblu a proiectului, inainte de a se cheltui bani, ofera tehnici si abilitati care ajuta la cresterea motivarii si implicarii echipei de proiect.
In plus, un bun managemet de proiect atrage dupa sine si implicarea in proces a celor mai buni oameni. Iar aici intervine managerul de proiect si capacitatea sa de a strange laolalta pe cei mai buni, dar si sa faca in asa fel incat sa-i pastreze in respectiva formula.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani