Peste 80% din populatia globala nu foloseste Internetul
Data publicarii: 17-05-2008 | IT&CFundatia European Computer Driving Licence face apel catre guverne sa ia in considerare diviziunea digitala si atentioneaza ca potrivit studiului Uniunii Internationale de Telecomunicatii pe anul acesta, 83% din populatia globala nu foloseste Internetul, potrivit unui comunicat de presa.
Potrivit Fundatiei ECDL (European Computer Driving Licence) Ziua Internationala a Societatii Informationale, care aduce in prim plan nevoia urgenta de a diminua divizarea digitala si recunoaste impactul profund pe care tehnologiile informationale si de comunicare il au asupra vietii oamenilor, facand un apel catre organizatiile internationale si nationale pentru a conlucra in dezvoltarea unor programe fiabile de crestere al nivelului culturii digitale in lume.
Aproximativ opt milioane de oameni din intreaga lume au participat la programele ECDL/ ICDL si totusi divizarea digitala continua sa ameninte tarile in dezvoltare si sta in calea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Millennium ale Natiunilor Unite. Indicatorul acestei situatii dezarmante este faptul ca 83% din populatia globala nu foloseste Internetul (Nivelurile Uniunii Internationale de Telecomunicatii in 2006 ).
" Tehnologia singura nu va putea sa diminueze diviziunea digitala, oamenii din toata lumea trebuie sa dobandeasca aptitudini de cultura digitala inainte de a putea profita de avantajele Societatii Informationale. Suntem mandri sa asiguram programe ce dau posibilitatea oamenilor sa se foloseasca de beneficiile sociale si economice ale TIC, totusi facem apel catre guvernele atat din tarile dezvoltate cat si din cele in curs de dezvoltare sa abordeze acest tip de divizare si sa lucreze cu materialul sau suport potrivit din partea organizatiilor internationale pentru a atinge acest aspect. In special, guvernele trebuie sa joace un rol cheie in asigurarea fondurilor specifice ( la nivel national si international) alocate direct pentru instruirea celor ce detin cunostinte slabe in domeniul IT", a declarat la conferinta de presa, CEO al Fundatiei ECDL, Damien O'Sullivan.
Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani