Cele mai bune conturi de economii
Data publicarii: 10-05-2008 | Finante-BanciPentru astfel de produse, strategiile bancilor sunt diferite, iar dobanzile oscileaza intr-o plaja larga, 1,5-9,5% pe an. BT, Bancpost, Credit Europe Bank si BRD au cele mai tentante oferte pentru economii nelegate de o anumita scadenta, potrivit Romania Libera.
Filozofia acestui produs: depui si retragi banii oricand, fara a fi penalizat ca n-ai respectat o anumita scadenta, dobanda calculandu-se la sold si fiind bonificata o data pe luna in contul clientului, de regula in ziua deschiderii contului. Avand in vedere mobilitatea economisirii, randamentele sunt ceva mai mici decat in cazul unui depozit la termen: dobanzile nu depasesc 9,5% la nici o banca. Prin comparatie, pentru depozitele clasice, la termen, au inceput sa apara oferte cu dobanzi de 11%.
Cea mai buna oferta: Banca Transilvania, cu produsul "Cont de economii la vedere". Dobanda este de 9,5% pentru sume mai mari de 10.000 lei; pentru economii intre 1.000 (suma minima pentru deschiderea contului) si 10.000 de lei banca ofera o dobanda de 9%. Un singur repros: denumirea creeaza confuzie - "economii la vedere" te duce cu gandul la un cont curent de economii (unde dobanda nu se impoziteaza cu 16%). In topul nostru urmeaza Bancpost, cu o dobanda de 9% (contul "Perfect"), fara o limita minima de suma pentru deschidere si fara... costuri adiacente (la Banca Transilvania, deschiderea contului costa 3 lei). BRD are o dobanda de 8,5% pentru "Atucont", suma minima este de 500 lei si platiti un comision de administrare a contului curent atasat (0,5 euro pe luna).
Aceeasi dobanda o gasiti si la Credit Europe Bank (Contul "Avantaj" - 8,5%), dar pentru sume economisite in cont mai mari de 5.000 lei. Banca nu percepe insa comision de administrare. Urmeaza CEC cu contul "Privilegiu", pentru sume mai mari de 10.000 lei (dobanda de 7,75%). Pe transe inferioare valoric, dobanzile pleaca de la 4%. Vin apoi ofertele Pro Credit Bank cu "Plan de economisire" (dobanda 7,5%), unde aveti avantajul unui comision mai mic de retragere de numerar decat uzualul 0,5% practicat de banci (0,2%) si Millenium Bank (tot 7,5%). Peste 7% mai regasim BCR (7,1% pentru sume intre 5.000 si 100.000 lei, 7,2% pentru sume mai mici de 1.000.000 lei si 7,25% peste acest nivel). Urmeaza trei banci cu randament de 7%: ATE Bank - contul "Demetra" - pentru sume mai mari de 10.000 lei, Romexterra -"Depozit de Acumulare" - peste 2.000 lei, OTP - "Cont de Economii" - peste 10.000. 6,8% gasim la Piraeus - Contul Ideal - pentru sume mai mari de 6.000 lei (administrarea contului costa insa 5 lei/luna) si 6,75% la Bank Leumi - Contul Superrr.
Puteti economisi de asemenea si intr-un cont curent legat de un card de debit, subiect pe care l-am mai tratat in aceste pagini. ING (Cont'Rol) si Millenium Bank ofera o dobanda de 7,5%, Libra Bank (Libra Mix) bonifica 7,25%. Carpatica ofera de asemenea un "Cont curent bonificat" unde dobanda este de 7,5% pentru sume mai mari de 20.000 lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani