Bulgaria: compania Litex va scoate pe piata masini 4x4 la doar 10.000 de dolari/bucata

Data publicarii: Astazi, 08-05-2008 | Auto

Masini de teren la costuri de doar 10.000 de dolari vor fi produse la Loveci, in nordul Bulgariei, informeaza Standart. Compania Litex, detinuta de finantatorul de fotbal Grisa Gancev, va semna un acord pentru o licenta de productie cu o companie chineza. Noua companie se va numi Litex Motors, iar 98% din actiuni vor fi detinute de catre Gancev, in timp ce restul actiunilor vor fi detinute de Commerce Bank.

Proprietarii au refuzat sa dezvaluie numele companiei chineze, pentru moment, intelegerea nefiind inca semnata. Este de asteptat ca fabrica sa fie construita in mai putin de un an si productia de masini 4x4 sa inceapa imediat, scrie Standart.

La Loveci vor fi asamblate vehicule ieftine care vor fi comercializate in toate tarile balcanice, deci si in Romania. Cele mai scumpe masini de teren vor costa 20.000 de dolari, in timp ce un 4x4 simplu va putea fi achizitionat cu 10.000 de dolari. Adica aproximativ 6.500 de euro, cu 500 de euro mai mult decat un Matiz cu aer conditionat, a carui productie la uzina din Craiova a fost oprita.

Antena3.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: